Son Dakika
--:--:--
Yaşam

Kadın emeğine Dolap'tan paylaşan destek

3 Aralık Paylaşma Günü’nde Dolap, bu günü kadın emeğini desteklemek üzere planladığı özel bir kampanya ile kutluyor. Kullanıcıların Paylaşma Günü’nde istedikleri STK’ya yaptıkları toplam bağış tutarı kadar bir meblağ, Dolap tarafından ayrıca KEDV’e bağışlanacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kadın emeğine Dolap'tan paylaşan destek

3 Aralık Paylaşma Günü'nde Dolap, bu günü kadın emeğini desteklemek üzere planladığı özel bir kampanya ile kutluyor. Kullanıcıların Paylaşma Günü'nde istedikleri STK'ya yaptıkları toplam bağış tutarı kadar bir meblağ, Dolap tarafından ayrıca KEDV'e bağışlanacak.

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye'nin ikinci el platformu Dolap, 3 Aralık Paylaşma Günü'nde kullanıcılarıyla el ele vererek paylaşma kültürünü destekliyor.

Dolap uygulamasında kullanıcılar, eğer isterlerse kazançlarının diledikleri kadarını platformda yer alan 43 farklı sivil toplum kuruluşundan (STK) birine bağışlayabiliyorlar.

3 Aralık Paylaşma Günü'nde kullanıcılar tarafından STK'lara yapılan toplam bağış tutarı kadar da ayrıca Dolap tarafından Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'na (KEDV) bağışlanacak. Böylelikle kullanıcılar kendi istedikleri STK'ya bağış yapmış olacaklar, Dolap da bu meblağ kadar KEDV'e bağışlayarak kadın emeğine verdiği desteği büyütecek.

Alıcı ve satıcı arasında ikinci el alışveriş için köprü oluşturan Dolap, böylelikle sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarını sosyal fayda ile buluşturarak oluşturduğu pozitif etkiyi artırmayı hedefliyor.

KADINLARIN GÜÇLENMESİNE ÇİFTE DESTEK

Her yıl milyonlarca ürünün başka bir kullanıcıda yeniden hayat bulmasını sağlayan Dolap, bu sayede 254 bini aşkın kadının ana gelir kaynağını oluşturuyor. Bu durum, ev ekonomisini güçlendirmenin yanı sıra, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına da olanak tanıyor. Aynı zamanda tüketiciler de istedikleri bütçeye göre alışveriş yapma imkânı buluyor.

Dolap tarafından KEDV'e yapılacak bağış, vakfın kadınların yaşamlarını iyileştirmek ve yerel kalkınmadaki liderliklerini güçlendirmek için yürüttüğü çalışmalara katkı sağlayacak. Dolap kullanıcılarının bağış yapabileceği STK'lar arasında toplumsal cinsiyet eşitliğinden girişimciliğe, hayvan haklarından eğitime uzanan geniş bir yelpazede sosyal fayda sunan kuruluşlar bulunuyor.

Dolap kurucularından Hande İzmirlioğlu, 3 Aralık Paylaşma Günü için başlatılan kampanyayı, öncelikleri arasında 3 Aralık Paylaşma Günü'nde kullanıcılarla el ele vererek dayanışmayı büyütmekten mutluluk duyduğunu, kullanıcıların sağladığı sosyal faydanın pozitif etkisini ikiye katladıklarını söyledi.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.