Son Dakika
--:--:--
Yaşam

Sakarya Öğretmen Akademileri açıldı

Sakarya Öğretmen Akademileri, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla açıldı. Eğitim camiasından yoğun katılımın olduğu program, Sakarya Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Sakarya Öğretmen Akademileri açıldı

Sakarya Öğretmen Akademileri, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci'nin katılımıyla açıldı. Eğitim camiasından yoğun katılımın olduğu program, Sakarya Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

SAKARYA (İGFA) – Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından geçen yıl akademide ders alan öğretmenlerin videosuyla başlayan program, Sakarya İl Millî Eğitim Müdür Vekili Atalay Gürbüz'ün teşekkür takdimlerinden sonra Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci'nin konuşmasıyla devam etti. Yelkenci, akademilerin ilk gününde Sakarya'da öğretmenlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Yelkenci; öğretmenlerin kişisel, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayan akademilerin "Türkiye Yüzyılı" nda eğitime yeni bir soluk getirdiğini, uygulandığı illerde öğretmenlerden alınan geri dönüşler doğrultusunda eğitime hizmet anlayışıyla devam ettiğini ve günden güne yaygınlaştığını, benimsendiğini, güçlendiğini belirtti. Ayrıca akademilerin, meslek yaşamlarında öğretici konumunda olan öğretmenlerin farklı meslek gruplarında uzman kişileri dinleyerek yeni deneyimler kazanmalarına, öğrenen konumunda olmanın konforunu tekrar yaşamalarına, görev yaptıkları şehri tanımalarına, farklı branşlardaki meslektaşlarıyla ortak paydada buluşmalarına, rutinlerinin  dışına çıkarak okullarına daha motive bir şekilde gitmelerine imkân tanıdığını ifade etti.

"Şehir ve Kültür, Müzik, Spor ve Biyografi Akademileri" ne başvuru sayısının fazlalığının öğretmenlerin gelişim ve öğrenmeye her daim açık olduğunu kanıtladığını belirten Yelkenci, yıl boyunca eğitim görecek öğretmenlerin akademideki öğrenmelerinin Maarif Modeli'nin hedeflediği "yetkin ve erdemli insan" başlığıyla anlatılan bireyi daha iyi anlamalarına fırsat tanıdığını, genetiğin, lojistiğin ve dijitalliğin öne çıktığı çağımızın değişen çehresinin anlaşılmasına kapı araladığımı belirtti. Yelkenci, akademi ile alakalı konuşmasına parantez açarak Millî Eğitim Bakanlığı'nın lise öğrencilerinin hizmetine sunduğu "Mebi" uygulamasının çağı yakalamada büyük önem arz ettiğini ifade etti. Yelkenci, "Öğretmen Akademileri" ne inanan ve gönül veren herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.