Son Dakika
--:--:--
Yaşam

İzmir Karşıyaka'daki Fotoğraf Müzesi'ne Midilli'den ziyaret

Midilli Adası Fotoğraf Kulübü Başkanı (FEM) BabisStilyandis ve eşi Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi\’ni ziyaret etti.  Stilyandis\’i İzmirli fotoğraf tutkunlarından müze hakkında bilgi aldıklarını kendisine müzeyi mutlaka görmeleri gerektiği söylendiğini ifade etti. 

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İzmir Karşıyaka'daki Fotoğraf Müzesi'ne Midilli'den ziyaret

Midilli Adası Fotoğraf Kulübü Başkanı (FEM) BabisStilyandis ve eşi Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi'ni ziyaret etti.  Stilyandis'i İzmirli fotoğraf tutkunlarından müze hakkında bilgi aldıklarını kendisine müzeyi mutlaka görmeleri gerektiği söylendiğini ifade etti. 

İZMİR (İGFA) – İzmir'in Karşıyaka ilçesinde müzenin bağışçısı, kreatör ve Hamza Rüstem'in torunu Mert Rüstem, müzeyi ziyarete gelen Midilli Adası Fotoğraf Kulübü Başkanı Babis Stilyandis'e, müzede yer alan fotoğraf makinelerinin tarihsel süreçleri tek tek anlatırken, fotoğraflar hakkında da detaylı bilgi verdi.

Mert Rüstem, müzeyi oluştururken dedesinin kullandığı fotoğraf makineleri ve o makinelerle çektiği fotoğrafların yalnızca burada sergilenmesini değil o dönemin ruhunu da yansıtmak istediğini ifade ederek, "Görüyorum ki başarmışım. Bu müzeyi dünyanın değişik yerlerinden gelerek gezen çok sayıda fotoğraf tutkunu insanlar var. Midilli bizim komşumuz geldiğimiz topraklar tabi ki onla rda ben de bu ziyaretten çok memnun olduk ve duygulandık. Dedemin isminin oralarda bilinmesi beni son derece mutlu etti " dedi.

Müzeye hayran kaldığını belirten Midilli Adası Fotoğraf Kulübü Başkanı Babis Stilyandis, bu önemli müzenin Avrupa'nın da sayılı müzelerinden biri olduğunu ifade ederek, "Müzede en çok Hamza Rüstem'in özel eşyaları ve çektiği fotoğrafların yer aldığı salondan etkilendim. Hayatımda ilk kez Camera Obscura'da oluşan görüntüyü büyük bir hayretle izledim. En kısa zamanda dernek üyeleri ile görüşerek Midilli de bir sergi açmak ve dernek üyesi arkadaşlarımla beraber İzmir'e gelmek istiyorum" diye konuştu.
 

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.