Son Dakika
--:--:--

Küba ABD Tehditleri ve Ambargosu Altında Savaş Hazırlıklarını Güçlendirdi

ABD ambargosu ve tehditleri nedeniyle petrol sıkıntısı çeken Küba, olası bir askeri saldırıya karşı hazırlıklarını artırdı. Havana yönetimi diyalog çağrısı yaptı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Küba ABD Tehditleri ve Ambargosu Altında Savaş Hazırlıklarını Güçlendirdi

ABD’nin uyguladığı ambargo ve askeri tehditler nedeniyle son üç aydır petrol sıkıntısı yaşayan Küba, olası bir saldırıya karşı savaş hazırlıklarını artırdı. Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Carlos Fernandez de Cossio, NBC News’e yaptığı açıklamada, ülkelerinin ABD için tehdit oluşturmadığını ancak hazırlıksız kalmanın saflık olacağını dile getirdi. Fernandez de Cossio, ambargo ve askeri tehditlerin hiçbir haklı gerekçesinin bulunmadığını vurguladı.

Olası Bir Saldırıya Karşı Topyekun Hazırlık

Carlos Fernandez de Cossio, ABD’den gelebilecek bir askeri saldırı olasılığına değindi. Küba Silahlı Kuvvetlerinin her zaman hazırlıklı olduğunu belirten Fernandez de Cossio, “Bugünlerde de olası bir askeri saldırı ihtimaline karşı hazırlıklarını sürdürüyorlar. Ülkemiz, bir askeri saldırı karşısında ulus olarak topyekun seferber olmaya her zaman hazırdır” ifadelerini kullandı.

Fernandez de Cossio, askeri saldırı ihtimalini uzak gördüklerini de ekledi. Ancak bu duruma hazırlanmamanın “saflık etmek” anlamına geleceğini vurguladı. Havana yönetimi, barışçıl bir ülke olarak ABD ile her türlü diyaloğa açık olduklarını da kaydetti.

ABD Ambargosunun Küba Ekonomisine Etkisi

Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Fernandez de Cossio, ABD ambargosunun yol açtığı sıkıntılara dikkat çekti. “Bu çok ciddi bir durum ve mevcut koşullarla başa çıkabilmek için mümkün olan en aktif şekilde hareket ediyoruz” dedi. Fernandez de Cossio, ambargonun sonsuza dek sürmeyeceğini ve kalıcı olmayacağını umduklarını belirtti.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, 13 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, ülkesinin yaklaşık üç aydır dışarıdan petrol alamadığını duyurmuştu. Diaz-Canel, elektrik sisteminin şu anda sadece güneş enerjisi, doğal gaz ve mevcut termik santrallerle ayakta tutulmaya çalışıldığını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, 30 Ocak’ta Küba’ya petrol satan veya sağlayan ülkelere gümrük vergisi uygulanmasını öngören başkanlık kararnamesini imzalamıştı. Bu karar, Küba’nın enerji tedarikinde büyük sorunlar yaşamasına neden oldu.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Erzurum’da Cami Önünde Silahlı Ölüm Polis İki Farklı Silah Kovanı Buldu
Erzurum’da Cami Önünde Silahlı Ölüm Polis İki Farklı Silah Kovanı Buldu
İran Hürmüz Boğazı Denetim Sınırlarını Açıkladı
İran Hürmüz Boğazı Denetim Sınırlarını Açıkladı
ABD ve İsrail Liderleri İran Anlaşması Görüşmesinde Ters Düştü
ABD ve İsrail Liderleri İran Anlaşması Görüşmesinde Ters Düştü
BAE Irak’tan Atılan 6 İHA’yı Etkisiz Hale Getirdi
BAE Irak’tan Atılan 6 İHA’yı Etkisiz Hale Getirdi
Bahreyn Ebola Salgını Nedeniyle Üç Afrika Ülkesinden Girişleri Askıya Aldı
Bahreyn Ebola Salgını Nedeniyle Üç Afrika Ülkesinden Girişleri Askıya Aldı
İsrail Genelkurmay Başkanı Zamir Ordunun En Yüksek Alarm Durumunda Olduğunu Açıkladı
İsrail Genelkurmay Başkanı Zamir Ordunun En Yüksek Alarm Durumunda Olduğunu Açıkladı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması