Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki işgal alanlarını genişletme talimatına sert tepki gösterdi.
Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ndeki işgal alanlarını yüzde 70’e çıkarma talimatına tepki gösterdi. Lahbib, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Gazze’deki insani yardım alanının giderek daraldığını belirtti. Bakan, İsrail’e uluslararası insancıl hukuk kurallarına saygı göstermesi çağrısında bulundu.
Bakan Lahbib, İsrail işgalinin genişlemesinin bölgedeki yardım çalışanlarının faaliyetlerini engellediğini ifade etti. Lahbib, bu durumun uyarı yapılmadan hareket eden sınırlar arasında kalan aileleri zor durumda bıraktığını kaydetti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir gün önce İsrail ordusuna Gazze Şeridi’nde işgal ettikleri alanların yüzde 70’e çıkarılması yönünde talimat verdiğini duyurmuştu. Bu talimat, uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap