ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları, ABD’li Demokratlardan sert tepki aldı. Demokratlar, Trump yönetimini fevri davranmakla suçladı.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonlar, ABD’deki Demokrat Partili siyasetçilerin sert eleştirilerine neden oldu. New York Times gazetesinin haberine göre, Demokratlar, söz konusu saldırıların ABD’nin değerleriyle örtüşmediğini ve ulusal güvenlik çıkarlarını zedelediğini savundu.
Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Eric Swalwell, İran’a yönelik saldırıları ABD değerleriyle bağdaşmadığını vurgulayarak eleştirdi. Senatör Mark Kelly ise Trump yönetimini, sonuçlarını düşünmeden hareket etmekle suçladı. California Valisi Gavin Newsom ve Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, Trump’ın dış politikasının ABD vatandaşlarını tehlikeye attığını ve ülkenin güvenliğini riske soktuğunu belirtti.
Demokrat Kongre Üyeleri Ro Khanna ve Alexandria Ocasio-Cortez, diplomatik çözüm yollarının göz ardı edildiğini ifade etti. Saldırıların bilinçli bir tercih olduğunu savunan ikili, barışçıl seçeneklerin kasten terk edildiğini iddia etti. Connecticut Senatörü Chris Murphy, İran’a yönelik saldırıları
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap