Son Dakika
--:--:--
Yaşam

Bursa Teknik Üniversitesi'nden ASKON'la güçlü birliktelik

Bursa Teknik Üniversitesi ve ASKON Bursa Şubesi arasında iş birliği güçleniyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bursa Teknik Üniversitesi'nden ASKON'la güçlü birliktelik

Bursa Teknik Üniversitesi ve ASKON Bursa Şubesi arasında iş birliği güçleniyor.

BURSA (İGFA) – BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve ASKON Yönetim Kurulu Başkanı Emre Yıldız'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda; ortak proje ve çalışmaların yürütülmesi, BTÜ'nün Ar-Ge konusunda mentörlük yapması, öğrencilerin İMEP ve istihdam kapsamında ASKON tarafından destelenmesi kararlaştırıldı.

ASKON Bursa Şubesi(Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; BTÜ ve ASKON arasında yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü.

Ortak projeler ve çalışmaların yapılmasına dair kararların alındığı toplantıda konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, "Güney Marmara'nın ve Bursa'nın tek teknik üniversitesi olarak eğitimde, araştırma ve geliştirmede ve proje üretme konusunda iddialıyız. Bu noktada özellikle sanayi paydaşlarımızla yakın ilişkilerimizi sürüyoruz. Sektörlere özel sorun çözüm pazarı etkinlikleri düzenleyerek, problemlere öneriler getiriyor, Proje Destek Ofisimiz ile ulusal ve uluslararası projelere destek veriyoruz. 'Ne kadar sahada olursak o kadar güçlüyüz' ilkesiyle bundan sonraki süreçte de sanayi ile iş birliğimizi arttırarak sürdüreceğiz. ASKON üyeleri ile de yapacağımız iş birliklerinin gücümüze güç katacağını düşünüyorum.Öte yandan güçlü firmaları bünyesinde barındıranBursateknopark'ın kapasitesini artıracağımızı buradan duyurmak istiyorum." dedi.

"BTÜ'NÜN TECRÜBESİNE İHTİYACIMIZ VAR"

ASKON Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Yıldız da BTÜ ile yakın iş birliğini sürdürdüklerini, bu ilişkinin güçlenerek artması için çalışacaklarını söyledi.

BTÜ MERLAB laboratuvarını incelediklerini dile getiren Yıldız, buradaki imkânlardan üyelerinin yararlanmak istediğini aktardı. BTÜ ÜNİ-SAN ile iş birliğini güçlendirmek ve ortak projelerde buluşmayı arzu etkilerini belirten Emre Yıldız, "BTÜ'nün uyguladığıİşletmede Mesleki Eğitim Programı kapsamındaöğrencileri istihdam etmeyi ve İMEP sistemini çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda iş birliğimiz çerçevesinde çeşitli bölümlerden öğrencileri firmalarımıza yönlendirmek ve mezuniyet sonrası da istihdam etmeyi hedefliyoruz. Üyelerimizin ve firmalarımızın gelişen çok sayıda iş birliği fikrini projelere dönüştürmek için Proje Destek Ofisi ile yakın çalışmalar yürütmek istiyoruz, Ar-Ge merkezlerimizin yürütülmesi ve yenilerinin eklenmesi amacıyla BTÜ tecrübesinden faydalanmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.