Son Dakika
--:--:--
Dünya

Dmitriy Medvedev’den Nükleer Kıyamet Uyarısı: “Ya Aptallar Ya da Hayalperestler”

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, nükleer kıyamet ihtimali ve Avrupa liderlerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Medvedev, ABD ile ilişkiler ve Orta Doğu’daki çatışma beklentilerine de değindi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Dmitriy Medvedev’den Nükleer Kıyamet Uyarısı: “Ya Aptallar Ya da Hayalperestler”

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, nükleer felaket senaryolarının mümkün olduğunu belirterek, bu duruma hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Moskova’da düzenlenen bir konferansta konuşan Medvedev, Avrupa Birliği (AB) liderlerini sert dille eleştirdi.

Avrupa Liderlerine Eleştiriler

Medvedev, Avrupa ve AB’nin ‘aptallar tarafından yönetildiğini’ öne sürdü. Bu kişilerin, AB’nin yıllarca süren gelişimini yok ettiğini ve Rusya ile savaştan bahseden dar görüşlü insanlar olduğunu ifade etti. Rusya ve Avrupa arasındaki sorunların uzun yıllar süreceğini belirten Medvedev, Rusya’nın ABD ile Avrupa hakkındaki değerlendirmelerinin örtüştüğünü kaydetti.

Avrupalı yetkililerin Rusya ile savaşın kaçınılmaz olduğunu vurguladığını ancak Rusya’nın Avrupa’ya saldırma niyetinin olmadığını savundu. Medvedev, savaşın kaçınılmaz olduğu yönündeki söylemlerin savaşı tetikleyebileceği uyarısında bulunarak, siyasetçilerin sakinleşmesi ve diyalog kurması gerektiğini belirtti.

‘Nükleer Kıyamet’ İhtimali ve Hazırlık

Nükleer savaş ihtimaline değinen Medvedev, ‘nükleer kıyametin yaşanmasının mümkün’ olduğunu söyledi. Bu durumu anlamayanların ya hayalperest ya da aptal olduğunu belirten Medvedev, bu senaryonun göz ardı edilmemesi gerektiğini ve Rusya’nın nükleer stratejik güçlerinin desteklendiğini ve hazır olduğunu vurguladı.

Günümüzdeki olayları dünya savaşları öncesi dönemlere benzeten Medvedev, Ukrayna’daki ‘özel askeri operasyonun’ devam ettiğini ve bölgesel çatışmaların küresel çatışmalara yol açabileceğini söyledi. Bu durumun 1. Dünya Savaşı ve 1930’lardaki 2. Dünya Savaşı öncesi olaylarla benzerlikler taşıdığını ifade etti.

ABD ile İlişkiler ve Jeopolitik Rekabet

Rusya-ABD ilişkilerine dair konuşan Medvedev, Amerikalıların Avrupalılara göre daha pragmatik yaklaştığını ve bu durumun ilişkileri geliştirme potansiyeli taşıdığını belirtti. ABD Başkanı Donald Trump ile olan ilişkilerinin pragmatik olduğunu ve bunun olumlu olduğunu söyledi. Ancak ABD’nin Rusya’nın başlıca jeopolitik rakibi olduğunun altını çizdi.

ABD’nin ara buluculuk rolünü sorgulayan Medvedev, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ABD tarafından alıkonulmasını örnek göstererek, devlet başkanlarını alıkoyan bir ülkenin etkili ara bulucu olamayacağını savundu. Mevcut Amerikan yönetiminin, eski ABD Başkanı Joe Biden yönetimine göre daha yapıcı olmaya çalıştığını da ekledi.

Orta Doğu’da Çatışma Beklentisi

Orta Doğu’da gelecekte de çatışmaların yaşanacağını öngören Medvedev, kaosun para kazandırdığını ve birçok ülkenin çatışmaların sürdürülmesinden yana olduğunu dile getirdi. İran ile ilgili durumun er ya da geç çözüleceğini ancak meseledeki çelişkilerin devam edeceğini ve uluslararası hukuk çerçevesinde çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Güney Kıbrıs Halkı İngiliz Üssüne Yeni Askeri Anten Kurulmasına Karşı Çıkıyor
Güney Kıbrıs Halkı İngiliz Üssüne Yeni Askeri Anten Kurulmasına Karşı Çıkıyor
Porto Riko Valisi Gonzalez ABD’nin Küba’ya Saldırı Planladığını İddia Etti
Porto Riko Valisi Gonzalez ABD’nin Küba’ya Saldırı Planladığını İddia Etti
Trump’tan İran ve Umman’a Sert Mesaj Yaptırımlar Hafiflemeyecek Umman’ı Uçuracağız
Trump’tan İran ve Umman’a Sert Mesaj Yaptırımlar Hafiflemeyecek Umman’ı Uçuracağız
ABD’de Trump’ın 250 Dolarlık Banknota Basılması İçin Girişimler Sürüyor
ABD’de Trump’ın 250 Dolarlık Banknota Basılması İçin Girişimler Sürüyor
Porto Riko Valisi Gonzalez ABD’nin Küba’ya Saldırı Planladığını İddia Etti
Porto Riko Valisi Gonzalez ABD’nin Küba’ya Saldırı Planladığını İddia Etti
İran’da İnternet Kısıtlamaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarafından Onaylandı
İran’da İnternet Kısıtlamaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarafından Onaylandı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.