ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ve Lübnan arasındaki ateşkesin 3 hafta uzatıldığını açıkladı. Liderler Beyaz Saray’da buluşacak.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes anlaşmasının 3 hafta daha uzatıldığını duyurdu. Trump, Lübnan ve İsrail başbakanlarının Beyaz Saray’ı ziyaret edeceğini belirtti.
İki ülke arasındaki ateşkes kararının uzatılması, bölgedeki gerilimin azaltılmasına yönelik bir adım olarak görülüyor. Trump, bu gelişmeyi Beyaz Saray’da yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu.
Donald Trump, açıklamasında İsrail ve Lübnan liderlerinin önümüzdeki günlerde Beyaz Saray’da bir araya geleceğini ifade etti. Bu görüşmenin, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve kalıcı barışın sağlanması yolunda önemli bir adım olması bekleniyor.
Toplantının, bölgedeki güvenlik endişelerinin ele alınması ve işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla yapılacağı öngörülüyor. ABD’nin arabuluculuk rolü bu süreçte öne çıkıyor.
Trump, ABD’nin Lübnan’ı Hizbullah’ın olası tehditlerine karşı korumak amacıyla Lübnan ile birlikte çalışacağını da sözlerine ekledi. Bu açıklama, ABD’nin bölgedeki stratejik konumunu ve güvenlik politikalarını yansıtıyor.
İsrail ve Lübnan arasındaki görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Trump, iki ülke arasındaki diyalog sürecinin devam edeceğine işaret etti.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap