Japonya’nın Başkenti Tokyo’da ABD Büyükelçiliği Yakınında Gözaltına Alınan Şüpheli, Kesici Aletlerle Yakalandı Tokyo’da ABD Büyükelçiliği yakınlarında 38 yaşındaki Tatsuya Shiota adlı kişi, üzerinde çok sayıda kesici alet bulundurarak gözaltına alındı….
Japonya’nın Başkenti Tokyo’da ABD Büyükelçiliği Yakınında Gözaltına Alınan Şüpheli, Kesici Aletlerle Yakalandı
Tokyo’da ABD Büyükelçiliği yakınlarında 38 yaşındaki Tatsuya Shiota adlı kişi, üzerinde çok sayıda kesici alet bulundurarak gözaltına alındı. Şiota, iddiaya göre görev başındaki bir polis memuruna mutfak bıçağı ve meyve bıçağıyla saldırmakla suçlanıyor. Polis ekipleri, zanlının sırt çantasında ayrıca katlanabilir bir testere ve makas ele geçirdi.
Henüz Shiota’nın adresi ve mesleği hakkında detaylı bilgi bulunmamakla birlikte, yapılan sorgulamada Japonya Meteoroloji Ajansı ve Ulusal Polis Ajansı’na karşı bir “kin” beslediğini ve “meteoroloji kurumunun iklimi kasıtlı olarak değiştirdiğine inandığını” ifade ettiği öğrenildi.
Saldırı anında bir polis memurunun aşil tendonunun koptuğu ve yaklaşık üç ay süreyle tedavi göreceği belirtildi. Şüphelinin, saldırı ve silah yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap