Son Dakika
--:--:--

Hamas: Ateşkes anlaşmasına ve Gazze’nin yeniden imarına bağlıyız

Hamas, İsrail ile Ateşkes Anlaşmasına Bağlı Olduğunu Belirtti Hamas’ın Batı Şeria Sorumlusu Zahir Cebbarin, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Hamas’ın işgalci İsrail’le bölgesel ve uluslararası arabuluculukla varılan ateşkes anlaşmasına bağlı olduğunu vurgulayarak, Gazze Şeridi’nin yeniden imar sürecinin başlatılacağını söyledi. Cebbarin, “Hareket olarak, savaşın durmasını, halkımızın saldırılardan korunmasını ve yeniden imarın başlamasını garanti altına alan anlaşmanın…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Hamas: Ateşkes anlaşmasına ve Gazze’nin yeniden imarına bağlıyız

Hamas, İsrail ile Ateşkes Anlaşmasına Bağlı Olduğunu Belirtti

Hamas’ın Batı Şeria Sorumlusu Zahir Cebbarin, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Hamas’ın işgalci İsrail’le bölgesel ve uluslararası arabuluculukla varılan ateşkes anlaşmasına bağlı olduğunu vurgulayarak, Gazze Şeridi’nin yeniden imar sürecinin başlatılacağını söyledi.

Cebbarin, “Hareket olarak, savaşın durmasını, halkımızın saldırılardan korunmasını ve yeniden imarın başlamasını garanti altına alan anlaşmanın uygulanmasına bağlıyız. Halkımız üzerinde hiçbir uluslararası vesayeti kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Filistin halkının kendi kaderini tayin etme ve bağımsız devletini kurma hakkının tanınması gerektiğini belirten Cebbarin, şunları ekledi: “Bugün dünya gerçek bir sınavla karşı karşıyadır. Bölgeye barış getirmek isteyenler, uluslararası toplumun ortak tutumunu hayata geçirerek, Filistin Devleti’nin kurulmasını sağlamalı ve esirler meselesini çözerek, kalan tüm tutukluların savaşsız biçimde serbest bırakılmasını temin etmelidir.”

Cebbarin, Gazze’de işlenen soykırım ve insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer İsrailli liderlerin uluslararası düzeyde yargılanması gerektiğini dile getirdi.

Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasıyla ilgili bilgi veren Cebbarin, ABD Başkanı Donald Trump’ın 9 Ekim’de Mısır’da devam eden müzakerelerde İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını hatırlattı. Müzakerelerin sonucunda, 10 Ekim’de İsrail hükümetinin onayıyla anlaşmanın devreye girdiği belirtildi. Anlaşma gereği İsrail ordusunun “Sarı Hat”ta çekilmesinin ardından Gazze Şeridi’nde ateşkesin aynı gün saat 12.00’de yürürlüğe girdiği açıklanmıştı.

Son iki yılda yaşanan saldırılarda Gazze Şeridi’nde 67 bin 967 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 170 bin 179 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Afrika Aslanı 2026 Tatbikatı Fas’ta Başladı
Afrika Aslanı 2026 Tatbikatı Fas’ta Başladı
Trump’ın Katıldığı Yemekte Silah Sesleri Gizli Servis Trump’ı Çıkardı Saldırgan Yakalandı
Trump’ın Katıldığı Yemekte Silah Sesleri Gizli Servis Trump’ı Çıkardı Saldırgan Yakalandı
Netanyahu Lübnan’a Saldırı Emri Verdi
Netanyahu Lübnan’a Saldırı Emri Verdi
Bosna Savaşı Gazisi Boris Rajkovic 32 Yıl Komada Kaldıktan Sonra Hayatını Kaybetti
Bosna Savaşı Gazisi Boris Rajkovic 32 Yıl Komada Kaldıktan Sonra Hayatını Kaybetti
İspanya İsrail Saldırılarını Kınadı Gazeteci Cinayetini Kabul Edilemez Buldu
İspanya İsrail Saldırılarını Kınadı Gazeteci Cinayetini Kabul Edilemez Buldu
Basra Körfezi’nde Petrol Sızıntısı 100 Milyon İnsanı Tehdit Ediyor
Basra Körfezi’nde Petrol Sızıntısı 100 Milyon İnsanı Tehdit Ediyor
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması