Putin, Soçi’deki Valday Uluslararası Tartışma Kulübü’nde açıklamalarda bulundu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi kentinde düzenlenen Valday Uluslararası Tartışma Kulübü’nün ana oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Putin, gündemdeki konuları değerlendirirken dikkat…
Putin, Soçi’deki Valday Uluslararası Tartışma Kulübü’nde açıklamalarda bulundu
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi kentinde düzenlenen Valday Uluslararası Tartışma Kulübü’nün ana oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Putin, gündemdeki konuları değerlendirirken dikkat çeken ifadeler kullandı.
Nükleer silah denemeleri konusunda açıklamalar
Putin, Rusya’nın nükleer silah denemeleri konusundaki tutumunu net bir şekilde ortaya koydu. Bir soru üzerine “Birileri bu denemeler için hazırlık yapıyor. Bunu görüyor, biliyoruz. Bu denemeler yapılırsa biz de aynı denemeleri yapacağız.” açıklamasını yaptı. Ayrıca, Rusya’nın sahip olduğu nükleer silahların diğer ülkelerin silahlarından daha modern ve güçlü olduğunu vurguladı. Putin, nükleer taktik silahlarını Belarus dışında hiçbir ülkeye yerleştirmediğini belirtirken, ABD’nin bu silahı dünyaya yaydığını ifade etti.
Yeni silah sistemleri ve anlaşmalar
Putin, Rusya’nın “Oreşnik”, “Avangard” ve “Kinjal” gibi hipersonik füze sistemlerine sahip olduğunu ve yeni silah sistemlerini geliştirmeye devam ettiklerini dile getirdi. Ayrıca, ABD ile olan Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması’nın 2026’da sona ermesi durumunda bir yıl daha uymayı teklif ettiklerini söyledi. Ancak, bu konuda ABD ile diyaloğun zor olduğunu belirtti ve ilerleyen süreçte neler olacağını kestirmenin zor olduğunu ifade etti.
Ukrayna krizi ve diyalog
Putin, Ukrayna krizi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Rus ordusunun Ukrayna’da ilerlediğini ve Ukrayna ordusunun büyük kayıplar verdiğini belirterek, Kiev yönetiminin müzakere masasına oturması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ABD ile Ukrayna konusunda diyaloğa hazır olduklarını belirtti ve Avrupa ülkelerini Ukrayna’daki çatışmaların sürdürülmesinden sorumlu tuttu.
ABD’ye uranyum sağlayan Rusya
Putin, ABD’ye uranyum sağlayan en büyük ikinci tedarikçi olduklarını ve bu yılın ilk 6 ayında 900 milyon dolar değerinde uranyum sattıklarını açıkladı. Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rusya için yaptığı açıklamaları da değerlendirdi ve NATO ile olan mücadelelerini vurguladı.
Son olarak, ABD Başkanı Donald Trump’a güçlü destek veren bir aktivistin ölümüne üzüntüyle yaklaşan Putin, CIA Direktör Yardımcısı Juliane Gallina’nın oğlunun Rus ordusunda Ukrayna’da çatışmalara katıldığını ve hayatını kaybettiğini hatırlattı. Putin’in Soçi’deki bu önemli açıklamaları uluslararası ilişkilerde yeni bir dönemin kapısını aralıyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap