Oracle’ın Yapay Zeka Yatırımlarıyla Ellison’un Serveti Rekor Artış Gösterdi Oracle şirketinin yapay zeka alanındaki yatırımlarının meyvelerini topladığı son bilanço sonuçları, şirketin kurucusu Larry Ellison’un servetinde inanılmaz bir artışa neden oldu….
Oracle’ın Yapay Zeka Yatırımlarıyla Ellison’un Serveti Rekor Artış Gösterdi
Oracle şirketinin yapay zeka alanındaki yatırımlarının meyvelerini topladığı son bilanço sonuçları, şirketin kurucusu Larry Ellison’un servetinde inanılmaz bir artışa neden oldu. Ellison’un serveti sadece bir günde tam 89 milyar dolar yükselerek 383,2 milyar dolara ulaştı. Bu artış, Bloomberg verilerine göre tarihteki en büyük günlük servet artışı olarak kaydedildi.
Oracle Hisse Senetleri Tarihi Yükselişte
Oracle hisse senetleri, yapay zeka şirketlerinin artan veri merkezi talebi ile birlikte gün içinde %43’e kadar yükseldi ve günü %36’lık bir artışla kapattı. Şirketin piyasa değeri yaklaşık 244 milyar dolarlık bir artışla 922 milyar dolara ulaşarak S&P 500 endeksinde en değerli 10 şirket arasına girdi.
Şirketin CEO’su Safra Catz, son çeyrekte dört büyük milyar dolarlık sözleşme imzaladıklarını ve yakın gelecekte birkaç büyük anlaşma daha beklediklerini açıkladı.
Musk Yeniden Zirvede
Oracle’daki bu olağanüstü yükseliş, Ellison’u kısa bir süre için dünyanın en zengin insanı yapsa da, piyasa kapanışında Elon Musk’ın serveti 384,2 milyar dolara yükselerek Ellison’u 1 milyar dolar geride bıraktı.
Musk, 2021 yılından bu yana çoğunlukla en zengin kişi unvanını elinde tutuyor. Tesla hisselerinin bu yıl %14 değer kaybetmesine rağmen, Musk’ın SpaceX ve Tesla yatırımları sayesinde liderliğini koruyor.
Ellison’un Yükselişi
81 yaşındaki Larry Ellison, 1977 yılında Oracle’ı kurarak teknoloji dünyasının en etkili isimlerinden biri haline geldi. Servetini artırmakla kalmayıp aynı zamanda Hawai’deki Lana’i adasının %98’ine sahip olan Ellison, California’daki Indian Wells tenis turnuvasını da yeniden canlandırmasıyla da tanınıyor.
ABD Başkanı Donald Trump ile yakın ilişkilere sahip olan Ellison, Beyaz Saray’daki teknoloji toplantılarına sıkça katılmış ve Oracle’a çeşitli kamu sözleşmeleri sağlamıştır. Ayrıca, TikTok’a ilgi duyabileceği de basında yer almıştı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap