ABD Merkezli X Şirketi, Polonya’nın Hava Sahasının Rusya Tarafından İhlal Edilmesini Gündeme Taşıdı ABD merkezli X şirketi, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Polonya’nın hava sahasının Rusya tarafından ihlal edilmesi…
ABD Merkezli X Şirketi, Polonya’nın Hava Sahasının Rusya Tarafından İhlal Edilmesini Gündeme Taşıdı
ABD merkezli X şirketi, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Polonya’nın hava sahasının Rusya tarafından ihlal edilmesi konusunda NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ile temasa geçtiğini duyurdu.
Rusya’nın Ukrayna’daki savaşın başından bu yana Avrupa hava sahasını “en ciddi şekilde” ihlal ettiğini belirten X şirketi yetkilisi Kallas, bu durumu “kasıtlı” olarak nitelendirerek Varşova ile tam dayanışma içinde olduklarını ifade etti.
Kallas, Rusya’nın “savaşı durdurmadığını aksine tırmandırdığını” söyleyerek, “Moskova’ya (savaşın) maliyetini artırmalı, Ukrayna’ya desteğimizi güçlendirmeli ve Avrupa’nın savunmasına yatırım yapmalıyız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
AB’nin savunma konusundaki önemine vurgu yapan Kallas, Polonya’nın Rusya ve Belarus’la olan sınırını güçlendirmeyi amaçlayan “Doğu Sınır Kalkanı” projesi gibi girişimlere destek vereceklerini belirtti.
AB Konseyi Başkanı Antonio Costa da X şirketinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Polonya’nın hava sahasının ihlal edilmesinin “kabul edilemez” olduğunu vurgulayarak, “Dün gece yaşananlar, birinin güvenliğinin herkesin güvenliği olduğunu açıkça hatırlatıyor.” dedi.
Costa, Rusya’nın AB ülkelerinin hava sahasına “saldırganca girişimlerde” bulunduğunu belirterek, Avrupa’nın savunma alanındaki yatırımlarını artırması gerektiğini ifade etti.
Polonya’nın, Rusya’nın Ukrayna’daki hedeflere yönelik saldırıları sırasında hava sahasını ihlal eden bazı İnsansız Hava Araçlarını (İHA) düşürdüğü bilgisi daha önce kamuoyuna yansımıştı.
NATO ise Polonya’nın hava sahasını ihlal eden İHA’lara karşılık verildiğini kamuoyuyla paylaşmıştı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap