Gazze’deki Hükümet: Yardım Tırlarının Girişi Yetersiz Kalıyor Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, Gazze Şeridi’ne yönelik yardım girişlerinin mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada son 14 gün içerisinde Gazze’ye 1210 yardım…
Gazze’deki Hükümet: Yardım Tırlarının Girişi Yetersiz Kalıyor
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, Gazze Şeridi’ne yönelik yardım girişlerinin mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada son 14 gün içerisinde Gazze’ye 1210 yardım tırının giriş yaptığı ifade edildi. Ancak aynı dönemde asgari ihtiyaçları karşılayabilmek için gereken tır sayısının yaklaşık 8 bin 400 olduğu vurgulandı.
Bu durumda, bölgeye giren yardımların sadece ihtiyaçların yüzde 14’ünü karşıladığı belirtildi. İsrail’in yeterli miktarda yardım tırının girişine engel olduğu, sınır kapılarını kapalı tuttuğu ve insani yardım faaliyetlerini engellediği ifade edildi. Ayrıca, giriş yapan yardım tırlarının çoğunun yağmalandığı bilgisi de paylaşıldı.
Medya Ofisi açıklamasında, İsrail’in kasıtlı olarak güvenlik boşlukları yaratarak açlık ve kaos politikasını uyguladığı, bu durumun yağma ve soygunları tetiklediği belirtildi. Gazze Şeridi’ndeki alt yapının neredeyse çöktüğü, Filistinlilerin asgari ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için günlük 600’den fazla tırın bölgeye girmesinin gerektiği vurgulandı.
Hükümet ofisi, uluslararası topluma sınır kapılarının açılması ve gıda, bebek maması, ilaç gibi temel ihtiyaçların karşılanması için adımlar atılması çağrısında bulundu. Gazze’nin açlık çektiği, su, ilaç, tıbbi malzeme ve hijyen ürünlerinin eksikliği nedeniyle insani felaketle karşı karşıya olduğu belirtildi. Gazze’de özellikle çocuklar olmak üzere açlıktan ölümlerin arttığı bilgisi verildi.
Son olarak, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana 100’ü çocuk olmak üzere 217 Filistinlinin açlıktan öldüğü bilgisi paylaşıldı. Yerel ve uluslararası çevreler, İsrail’in açlık ve susuzluğu silah olarak kullandığını dile getiriyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap