Mısır ve Türkiye Arasındaki İş Birliği ve Ortak Duruş ### Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ve Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, Kahire’de düzenledikleri basın toplantısında, iki ülke arasındaki iş birliği ve…
Mısır ve Türkiye Arasındaki İş Birliği ve Ortak Duruş
### Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ve Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, Kahire’de düzenledikleri basın toplantısında, iki ülke arasındaki iş birliği ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.
Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Türkiye ile Gazze konusundaki ortak duruşlarını vurguladı. Gazze’nin işgali ve kontrolünün genişletilmesini kınama konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını belirten Abdulati, insani yardımın Gazze’ye ulaştırılması çağrısını yineledi.
### İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nde Gazze konulu toplantılar düzenlenecek.
Abdulati, Türkiye ve Arap ülkeleriyle Gazze’deki ciddi gelişmeleri ele almak üzere BM Güvenlik Konseyi’nin acil toplantısı için koordinasyon sağladıklarını dile getirdi.
### Suriye ve Libya Konularında Ortak Tutum
Mısır ile Türkiye’nin Suriye’nin birliği ve bütünlüğüne vurgu yaparak, iç siyasi çözümün gerekliliği konusunda mutabık kaldığını belirten Abdulati, Libya’nın istikrarı ve güvenliği için ülkenin birliğini sağlayacak siyasi sürecin gerekliliğinde de karşılıklı mutabakata vardıklarını ifade etti.
### Uluslararası Meşruiyet ve Bölgesel İş Birliği
Abdulati, uluslararası meşruiyete dayanmayan coğrafi düzenlemelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, devletlerin iç işlerine müdahale etmeye karşı olduklarını vurguladı. Türkiye’nin Mısır’daki yatırımlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Abdulati, bölgesel meselelerde iş birliğinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap