Son Dakika
--:--:--
Yaşam

Gülben Ergen sözünü tuttu

Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan bölgelerine ve köylerine anaokulları kazandıran Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 56.Anaokulunu "Narin" adına Diyarbakır'ın Bağlar İlçesinde açtı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gülben Ergen sözünü tuttu

Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan bölgelerine ve köylerine anaokulları kazandıran Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 56.Anaokulunu "Narin" adına Diyarbakır'ın Bağlar İlçesinde açtı.

DİYARBAKIR (İGFA) – 21 Ağustos'ta kaybolduğu andan bulunduğu 8 Eylül gününe dek tüm mecralarda Narin'in sesi olan ve ulusal çapta farkındalık yaratmak üzere üstün çaba gösteren Çocuklar Gülsün Diye Derneği Kurucusu ve Başkanı Gülben Ergen, Diyarbakır'a giderek dava sürecinin de takipçisi olmuştu. Narin'i asla unutmayacağını ve unutturmayacağını belirten Gülben Ergen, geçtiğimiz aylarda Narin'in adını yaşatmak üzere Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir anaokulu yapımına da hızla başlandığını duyurmuştu.

İnşaatı hızla tamamlanan anaokulu bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Narin'in doğum gününden bir gün önce Diyarbakırlılar'ın yoğun katılımıyla açıldı.
Diyarbakır'da Hani ve Bismil ilçelerinden sonra dernek olarak açtıkları 3. Anaokulu olduğunu belirten Gülben Ergen, açılışa konuk olarak katılan Rojin Kabaiş'in ailesine ve Cemile Yıldız'a teşekkür etti ve Rojin Kabaiş adına Diyarbakır'da bir anaokulu açmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımız'dan izin alındığını duyururken, Cemile Yıldız'ın merhum çocukları Yağız ve Doğa adına da Ankara'da bir anaokulu açmak için çalışacağını belirtti. 

Şht. Uz. Çvş. Muhammed Serttaş İlkokulu'nun bahçesindeyapılan anaokulu açılışına Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, Dernek Başkanı Gülben Ergen, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve devlet protokolü katılım sağladı.Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği "Çocuklar Gülsün Diye – Narin Anaokulu", açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlandı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir ve Antalya-Konyaaltı, Ankara, Ağrı, Uşak, Artvin, İzmir, Rize, Ordu-Altınordu, Ordu-Fatsa, Eskişehir, Ordu-Kumru ve Diyarbakır, Denizli, Siirt, Niğde, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay-Kırıkhan, Hatay İskenderun, Adıyaman Gölbaşı, Hatay-Samandağ, Malatya, Adıyaman Kahta ve Şanlıurfa'da anaokulları kazandırdı. 

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, sponsorları ve bağışçılarının desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarına devam edecek.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.