FIFA Başkanı Gianni Infantino, Vancouver’daki kongrede gelecek yılki seçim için adaylığını resmen açıkladı. Destekler ve vaatler dikkat çekiyor.
FIFA Başkanı Gianni Infantino, Kanada’nın Vancouver kentinde düzenlenen FIFA Kongresi’nde gelecek yılki başkanlık seçimi için yeniden aday olacağını duyurdu. Infantino, 2027’de Fas’ın Rabat kentinde yapılacak seçimde üçüncü kez göreve talip olacak.
2016 yılında FIFA başkanlık koltuğuna oturan 56 yaşındaki Infantino, 2019 ve 2023 seçimlerine tek aday olarak girmişti. Asya, Afrika ve Güney Amerika konfederasyonları, toplam 211 üye federasyonun 110’unu temsil eden bu gruplar, Infantino’ya güçlü destek veriyor.
Infantino, 2026 Dünya Kupası’na katılacak 48 takıma verilecek para ödülünü ikişer milyon dolar artırma kararı aldı. Ayrıca, üye federasyonlara toplam 2,7 milyar dolar dağıtılacağı sözünü verdi. Bu mali vaatler, adaylık sürecinde önemli bir yer tutuyor.
FIFA başkanlığı seçimleri, 18 Mart 2027 tarihinde Fas’ın başkenti Rabat’ta gerçekleştirilecek. Infantino’nun mevcut konfederasyonlardan aldığı destek, adaylık sürecindeki en belirleyici faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap