İsrail ordusu, 17 Nisan’daki ateşkes anlaşmasına rağmen Lübnan’a saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Hedef alınan bölgeler ve Netanyahu’nun talimatı dikkat çekiyor.
İsrail ordusu, 17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdürüyor. Lübnan resmi ajansı NNA’nın bildirdiğine göre, İsrail’e ait savaş uçakları Sur kentine bağlı Bazuriyye ve Semmaiye bölgelerini hedef aldı.
Saldırıların hedef aldığı Bazuriyye ve Semmaiye, İsrail’in daha önce işgal ettiği Lübnan topraklarının dışında bulunuyor. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, ateşkes döneminde Lübnan’a yönelik şiddetli saldırı emri verdiği belirtildi.
Netanyahu’nun talimatının ardından İsrail ordusu, gece saatlerinde Hırbet Silm, Sultaniyye, Hadasa ve Zebkin beldelerine hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılar, ateşkes anlaşmasının ihlali olarak değerlendiriliyor.
Lübnan basınında yer alan haberlere göre, İsrail’in saldırıları sonrası bölgeden çok sayıda kişi araçlarıyla Sur’dan daha kuzeydeki bölgelere göç etmeye başladı. Yerinden edilenlerin sayısında artış yaşandığı bildirildi.
İsrail ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a yönelik yoğun hava saldırıları başlatmış ve ülkenin güneyindeki birçok bölgeyi işgal etmişti. Bu saldırılar sonucunda Lübnan’da büyük bir insani kriz yaşanmış, yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini aştığı açıklanmıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, 17 Nisan’da İsrail ve Lübnan arasında 10 günlük geçici bir ateşkes anlaşması sağlandığını duyurmuştu. Anlaşma kapsamında ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığı bilgisi de paylaşılmıştı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap