Kuzey Makedonya’da Yerel Seçimin İkinci Turu Başladı Kuzey Makedonya’da yerel seçim heyecanı devam ediyor. Ülkedeki seçmenler, ikinci tur için sandık başına gidiyor. Bu turda, 33 belediye başkanı ve meclis üyeleri belirlenecek. Seçmenler, yerel saatle 07.00’den itibaren oy kullanmaya başladı ve 19.00’a kadar sandıklar açık kalacak. İkinci turda, bir önceki turda yüzde 50 oy sınırını geçemeyen…
Kuzey Makedonya’da Yerel Seçimin İkinci Turu Başladı
Kuzey Makedonya’da yerel seçim heyecanı devam ediyor. Ülkedeki seçmenler, ikinci tur için sandık başına gidiyor. Bu turda, 33 belediye başkanı ve meclis üyeleri belirlenecek.
Seçmenler, yerel saatle 07.00’den itibaren oy kullanmaya başladı ve 19.00’a kadar sandıklar açık kalacak. İkinci turda, bir önceki turda yüzde 50 oy sınırını geçemeyen belediyelerde en çok oy alan iki aday yarışacak.
Üsküp Büyükşehir Belediyesi’nde, İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliği’nin adayı Orce Gjorgjievski ile Levica Partisi’nin adayı Amar Mecinovic arasında zorlu bir rekabet yaşanacak. Ancak Gostivar, Vrapçişte, Mavrovo-Rostuşe ve Merkez Jupa Belediyeleri, ilk turda belirlenen seçime katılım oranını tutturamadığı için ileri bir tarihe ertelendi.
Seçimde gözlemci sayısı da oldukça yüksek. Toplamda 1598 gözlemci, seçim sürecini denetleyecek. İlk turda 81 belediyeden 44’üne başkan seçilmişti.
Geçtiğimiz yılın Ekim ayında gerçekleştirilen ilk turda, iktidardaki VMRO-DPMNE partisi 32 belediye kazanmış, VLEN ittifakı 5, AKI 4 ve SDSM öncülüğündeki ittifak ise 3 belediye almıştı.
Kuzey Makedonya’da bu yıl 8’inci kez düzenlenen yerel seçimler, önceki yıllarda 1996, 2000, 2005, 2009, 2013, 2017 ve 2021’de gerçekleşmişti. Yerel seçimler, ülke siyaseti açısından büyük bir öneme sahip.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap