Litvanya, Medininkai ve Salcininkai Sınır Kapılarını Kapatma Kararı Aldı Litvanya Ulusal Radyo ve Televizyonu’nun haberine göre, Litvanya hükümeti tarafından alınan bir kararla Medininkai ve Salcininkai sınır kapıları 30 Kasım’a kadar kapatılacak. Bu kapatma kararı, gerekli görülmesi halinde uzatılabilecek. Litvanya İçişleri Bakanı Vladislav Kondratovic, hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, belirli durumlarda Medininkai Sınır Kapısı’nda geçişlere izin verileceğini…
Litvanya, Medininkai ve Salcininkai Sınır Kapılarını Kapatma Kararı Aldı
Litvanya Ulusal Radyo ve Televizyonu’nun haberine göre, Litvanya hükümeti tarafından alınan bir kararla Medininkai ve Salcininkai sınır kapıları 30 Kasım’a kadar kapatılacak. Bu kapatma kararı, gerekli görülmesi halinde uzatılabilecek.
Litvanya İçişleri Bakanı Vladislav Kondratovic, hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, belirli durumlarda Medininkai Sınır Kapısı’nda geçişlere izin verileceğini söyledi. Kondratovic, sınır kapısının sadece belirli gruplara açık olacağını belirterek, bu grupların arasında diplomatlar, Rusya’nın Kaliningrad bölgesine transit geçiş yapacaklar, Litvanya’ya dönen vatandaşlar, AB ve NATO ülkelerinin vatandaşları ve aileleri ile Litvanya’da oturma iznine sahip kişilerin bulunduğunu ifade etti.
Sınır koruma servisinin aldığı kararla, Medininkai Sınır Kapısı’ndan insani durumlarda geçişlere izin verileceğini ekleyen Kondratovic, bu değişikliklerin, sorun çözmek için hiçbir çaba göstermeyen ve dostane olmayan komşularına bir mesaj göndermek amacı taşıdığını dile getirdi.
Litvanya ile Belarus arasındaki diğer sınır kapıları daha önce alınan kararlarla kapatılmıştı. Medininkai ve Salcininkai ise iki ülke arasında geçiş yapılabilen son sınır kapılarıydı. Artık Belarus’tan Litvanya’ya veya tersi yönde seyahat etmek isteyenlerin Letonya veya Polonya’daki sınır kapılarını kullanmaları gerekecek.
Belarus’tan Litvanya’ya kaçak sigaralar taşıyan meteoroloji balonlarının hava sahasını ihlal etmesi sonucu Vilnius Havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatılmıştı. Litvanya, bu duruma yanıt olarak Belarus ile sınır kapılarını da geçici olarak kapatmıştı.
Litvanya yetkilileri, Belarus’u sınırdan balonlar göndermekle suçlayarak, bu tür faaliyetlerin kaçak mallar taşımak veya hava trafiğini aksatmak amacıyla yapıldığını belirtmişti. Litvanya Başbakanı Inga Ruginiene, ülkenin Belarus ile olan sınır kapılarını süresiz olarak kapatmayı ve ilgili balonları engellemeyi planladıklarını açıklamıştı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap