Polonya ve Romanya, Rus İHA’larının Ukrayna sınır bölgelerindeki faaliyetlerini yakından izliyor. ## Polonya: Önleyici Operasyonlar Başlatıldı Polonya Başbakanı Donald Tusk, Polonya’nın Ukrayna sınırına yakın bölgelerinde faaliyet gösteren Rus İHA’larının tehdidi…
Polonya ve Romanya, Rus İHA’larının Ukrayna sınır bölgelerindeki faaliyetlerini yakından izliyor.
## Polonya: Önleyici Operasyonlar Başlatıldı
Polonya Başbakanı Donald Tusk, Polonya’nın Ukrayna sınırına yakın bölgelerinde faaliyet gösteren Rus İHA’larının tehdidi nedeniyle hava sahasında önleyici operasyonların başlatıldığını duyurdu. Yer tabanlı hava savunma sistemleri en yüksek alarma geçirilirken, olağanüstü hal durumu sona erdi.
Başbakan Tusk, operasyonlarda görev alanlara teşekkür ederken, ülkenin tetikte olmaya devam edeceğini vurguladı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, Polonya’nın doğu sınırlarında siren sesleri yükseldiği görüldü.
## Romanya: F-16’lar Görevlendirildi
Romanya Savunma Bakanlığı da Rus İHA’larının Ukrayna’ya yönelik saldırılarını sürdürmesi üzerine Ukrayna sınırı yakınlarındaki hava sahasını gözetlemek için 2 adet F-16 savaş uçağını devreye soktu. Savaş uçakları, Ukrayna sınırına yakın Romanya hava sahasında bir Rus İHA’sını tespit etti.
Romanya Savunma Bakanı Ionut Mosteanu, Rusya’nın bölgesel istikrarı tehdit eden tavrını kınadıklarını belirtirken, NATO ile birlikte müttefik hava sahasını savunmaya hazır olduklarını vurguladı.
## Gerilim: Rusya’nın İhlalleri
Polonya, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sırasında hava sahasını ihlal eden İHA’ları düşürdüğünü duyurmuştu. Rusya ise Ukrayna’daki hedeflere saldırılar düzenlendiğini, Polonya’nın hedef alınmadığını belirtmişti. Polonya, Belarus ve Ukrayna ile olan doğu sınırlarında hava trafiğine kısıtlamalar getirdiğini açıklamıştı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap