İngiltere’deki Palestine Action Protestoları ve Gözaltılar “Defend Our Juries” adlı grup, İsrail ile iş yapan şirketlere yönelik eylemleriyle tanınan “Palestine Action”ın yasaklanmasına karşı çıkarak dün Londra’da Parlamento Meydanı’nda bir araya…
İngiltere’deki Palestine Action Protestoları ve Gözaltılar
“Defend Our Juries” adlı grup, İsrail ile iş yapan şirketlere yönelik eylemleriyle tanınan “Palestine Action”ın yasaklanmasına karşı çıkarak dün Londra’da Parlamento Meydanı’nda bir araya geldi.
Protestolar Başlıyor
Eylemciler, yerel saatle 13.00’te başlayan protestoya “Soykırıma karşıyım, Palestine Action’ı destekliyorum” yazılı boş pankartlarla katıldılar. Ancak, Londra Metropolitan Polisi, protestoculara müdahale etti.
Gözaltı Sayıları Yükseliyor
Polis, yazılı açıklamasında, yasaklı bir gruba destek nedeniyle birçok kişinin gözaltına alındığını belirtti. Şiddetin artması ve polis memurlarına saldırılar sonucunda çok sayıda kişinin tutuklandığı ifade edildi. Toplamda 857 kişi, 2000 tarihli Terörizm Yasasının 13. bölümü uyarınca gözaltına alınırken, 17’si polis memurlarına saldırıdan olmak üzere 33 kişi de diğer suçlardan tutuklandı.
Eylemler ve Yasaklar
Palestine Action, İngiltere’de 5 Temmuz’da yasaklı örgütler listesine alınmıştı. Bu karara destek amacıyla düzenlenen 9 Ağustos eyleminde 500’den fazla kişi gözaltına alınmıştı.
Eylem Öncesi Hareket
Palestine Action, İngiliz askeri uçaklarına yönelik bir eylemle gündeme gelmişti. RAF Brize Norton hava üssünde gerçekleştirilen eylemde, grup üyeleri uçakların motorlarına kırmızı boya sıkmış ve Filistin bayrağı bırakmıştı. Bu olayın ardından içişleri bakanı, örgütü terör örgütü ilan etme kararı almıştı.
Yasakların Yürürlüğe Girmesi
Mahkemenin reddettiği itiraz sonrasında Palestine Action, yasaklı örgütler arasına alınmıştı. Gruba destek beyanlarının cezalandırılmasıyla ilgili yasalar yürürlüğe girdi ve destek veren yüzlerce kişi gözaltına alındı. Bu süreçte, grup adını taşıyan tişört ya da rozet takmanın cezalandırılacağı da bildirilmişti.
İngiltere’de süren bu olaylar, hem hükümetin aldığı sert önlemleri hem de vatandaşların tepkilerini gün yüzüne çıkarmış durumda.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap