Filistin Resmi Haber Ajansı WAFA’ya göre İsrail Askeleri Gazeteci Amarine’yi Gözaltına Aldı Filistinli gazeteci Amarine, Batı Şeria’nın Beytullahim ve El Halil kentleri arasında seyir halindeyken İsrail özel kuvvetleri tarafından durduruldu….
Filistin Resmi Haber Ajansı WAFA’ya göre İsrail Askeleri Gazeteci Amarine’yi Gözaltına Aldı
Filistinli gazeteci Amarine, Batı Şeria’nın Beytullahim ve El Halil kentleri arasında seyir halindeyken İsrail özel kuvvetleri tarafından durduruldu. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu tek gözünü kaybeden Amarine, 2019 yılında yaşadığı bu acı olayla gündeme gelmişti.
Gazeteci Amarine, üzerindeki “Press” yazılı yeleğe rağmen İsrail askerlerinin plastik mermi kullanarak ateş etmesi sonucu ciddi bir yaralanma geçirmiş ve tek gözünü kaybetmişti. 16 Ekim 2023 tarihinde gözaltına alınan gazeteci Amarine, bilinmeyen bir yere götürüldü ve tıbbi yardım almaktan mahrum bırakıldı.
Sağlık durumu kötüleşen Amarine, 9 ay boyunca “idari tutuklu” olarak cezaevinde tutuldu. Ancak Temmuz 2024’te serbest bırakıldı. Filistinli gazeteci Amarine’nin yaşadığı bu dramatik olay, İsrail-Filistin ilişkilerindeki gerilimi bir kez daha gündeme taşıdı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap