Filistinli Kaynaklara Göre İsrail Güçlerinin Filistinlilere Yönelik Saldırıları Devam Ediyor İsrailli Gruplar Ramallah ve Deyr Cerir Köylerine Saldırdı Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusunun koruması altındaki silahlı bir…
Filistinli Kaynaklara Göre İsrail Güçlerinin Filistinlilere Yönelik Saldırıları Devam Ediyor
İsrailli Gruplar Ramallah ve Deyr Cerir Köylerine Saldırdı
Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusunun koruması altındaki silahlı bir İsrailli grup, Ramallah’ın doğusundaki Rammun köyüne kuzeybatı yönünden saldırarak Filistinlilerin evlerine ateş açtı. Saldırıda can kaybı olmazken, saldırganlar ayrıca köydeki tarım arazilerini ateşe verdi. İsrail güçleri, saldırıyı gerçekleştiren İsraillilere koruma sağlamak amacıyla bölgeye girerek işaret fişekleri attı. Ancak bu durum yangının büyümesine ve arazilerde maddi hasara neden oldu.
Başka bir İsrailli grup ise Deyr Cerir köyüne saldırdı. İsrail güçleri, köyün batı girişinde toplanan İsraillilere koruma sağlamak için bölgeye baskın düzenledi ve köy girişini kapattı. Saldırılara karşı koymak isteyen silahsız halka gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale edilirken, ölen ya da yaralanan olmadı. Filistin Kızılayı, Deyr Cerir’e gitmeye çalışan ekiplerinin İsrail ordusu tarafından engellendiğini duyurdu.
İsrail’in Batı Şeria’daki Saldırıları Artıyor
Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı, Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşimlere Karşı Komisyonu’nun verilerine göre, İsrail Temmuz ayında Batı Şeria’da Filistinlilere ve mülklerine yönelik 466 saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 4 Filistinli hayatını kaybederken, 50 Filistinli aileden oluşan iki Bedevi topluluğu zorla yerinden edildi.
Filistinli yetkililere göre, İsrail ordusu ve Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Tel Aviv’in Gazze’deki soykırım politikalarıyla paralel olarak Doğu Kudüs de dahil olmak üzere en az bin 13 Filistinliyi öldürdü, yaklaşık 7 bin kişiyi yaraladı ve 18 binden fazla kişiyi gözaltına aldı.
Uluslararası Adalet Divanı’nın Çağrılarına Rağmen İsrail’in Saldırıları Sürüyor
İsrail, ABD desteğiyle Gazze’de soykırım suçları işlemeye devam ediyor. Uluslararası Adalet Divanı’nın durdurma çağrılarına rağmen İsrail, bu çağrıları dikkate almıyor. Son verilere göre, Gazze’de 61 bin 369 Filistinli hayatını kaybederken, 152 bin 862 kişi yaralandı. Bölgede ölümcül bir kıtlık yaşanırken, yüz binlerce kişi yerinden edildi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap