AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dubravka Suica, BM Genel Kurulu’nda Filistin meselesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suica’nın İsrail ve AB İlişkileri Üzerine Değerlendirmeleri Suica, AB’nin İsrail ile Gazze’deki insanî durumu iyileştirmeye…
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dubravka Suica, BM Genel Kurulu’nda Filistin meselesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Suica, AB’nin İsrail ile Gazze’deki insanî durumu iyileştirmeye yönelik yapmış olduğu anlaşmayı hatırlatarak, İsrail’in bu anlaşmaya uymasını beklediklerini ancak şu anda böyle bir durum olmadığını belirtti.
AB’nin iki devletli çözüme verdiği desteği vurgulayan Suica, müzakereler sonucunda bu çözüme varıldığı takdirde yürürlüğe girecek şartlı, çok boyutlu ve uygulanabilir bir barış destek paketine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
Filistin yönetimine verilen destek konusuna da değinen Suica, AB’nin Filistin yönetimine en büyük yardım sağlayıcısı olduğunu belirtti ve bu desteğin önemine vurgu yaptı.
Orta Doğu için bölgesel güvenlik mimarisi geliştirilmesi gerektiğini belirten Suica, taraflara gerekli tüm güvenlik garantilerinin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası insan hakları hukuku dahil olmak üzere tüm aktörlerin uluslararası hukuka tam saygı göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap