Son Dakika
--:--:--
Yaşam

Kocaeli'de engelleri kaldırmaya kararlıyız

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Engelliler Haftası’nda yayınladığı mesajda engelli ve özel gereksinimli bireylerin hayata katılmasının önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduklarını söyledi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kocaeli'de engelleri kaldırmaya kararlıyız

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Engelliler Haftası'nda yayınladığı mesajda engelli ve özel gereksinimli bireylerin hayata katılmasının önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduklarını söyledi.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda engelsiz bir Kocaeli için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Büyükakın, "Engelli vatandaşlarımız, özgün bakış açılarıyla sorunlara çözüm bulur, dayanışma ruhuyla herkese örnek olur, başarılarıyla bize ilham verir. Engellerimizi, önce zihinlerimizden kaldırmalıyız" dedi.

Engelliliğin aynı zamanda bir hak ve adalet meselesi olduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Ahlaki ve vicdani olarak hepimiz daha da bilinçlenerek engelli bireylerimize karşı önyargılarımızdan arınmalıyız. Karşılaştıkları fiziksel, sosyal ve ekonomik engelleri kaldırmak için çaba sarf etmeliyiz. Erişilebilirlik standartlarını yükseltmeli, topluma tam katılımlarını sağlamak için daha fazla adımlar atmalıyız. Aslında kendini engelsiz zannedenlerin inanılmaz engelleri var; hissedemeyen sevemeyen bir kalpten daha engelli olan daha ne olabilir ki'' ifadesini kullandı.

KOCAELİ YİNE ÖRNEK VE ÖNCÜ OLACAK

Büyükşehir'in Kocaeli genelinde yaptığı çalışmalarla daha önce evlerinden çıkmaya çekinen engelli vatandaşlarımızın artık daha mutlu olduğunu, geleceğe daha umutlu bakmaya ve sosyal hayata katılmaya başladığını hatırlatan Başkan Büyükakın, ''Büyükşehir olarak da engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Hayatı kolaylaştırmak için, engelleri kaldırmak için hep birlikte adım atıyoruz. Engellilerimize İzmit ve Gebze'de engelsiz binalar inşa ediyoruz. Engelsiz yaşam merkezlerimiz adına uygun bir şekilde tüm engel grupları düşünülerek tamamen 'engelsiz' binalar olarak inşa ediliyor. Bu projeyle engelli bireylerimizin ve ailelerinin sosyal hayata aktif katılmalarını istiyoruz. Ailelerimiz özel çocuklarını güvenle buraya teslim edebilecek. Kocaeli, engellilere ve ailelerine yönelik hizmet ve eserleriyle yine örnek ve öncü olacak'' açıklamasını yaptı.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Büyük Beden Hırka Kombinleri ve Mevsimlik Stil Önerileri
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Betonda Plastik Rötre Çatlakları Nasıl Engellenir?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Kitaplık ve Çalışma Masası Uyumu Nasıl Sağlanır?
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
Oktay Şemi’den Sosyal Medya Sorunlarına Profesyonel Müdahale ve Hızlı Çözüm Desteği
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
DHBT Konuları ve Etkili Çalışma Yöntemleri
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Pimapen ile Pencere Yenileme Süreci Nasıl İlerler?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.