Türkiye Genelinde Dar Gelirli Vatandaşlara Konut Projesi Başlıyor Türkiye genelinde hayata geçirilecek olan bir proje sayesinde dar gelirli vatandaşlara uygun koşullarda ev sahibi olma fırsatı sunulacak. Bu projenin amacı, konut arzını artırarak kira fiyatlarını dengelemek ve 81 ilde toplam 500 bin vatandaşı ev sahibi yapmak. Başvurular 19 Aralık’a Kadar Devam Edecek Bu projeye başvurular, şehirlerin…
Türkiye Genelinde Dar Gelirli Vatandaşlara Konut Projesi Başlıyor
Türkiye genelinde hayata geçirilecek olan bir proje sayesinde dar gelirli vatandaşlara uygun koşullarda ev sahibi olma fırsatı sunulacak. Bu projenin amacı, konut arzını artırarak kira fiyatlarını dengelemek ve 81 ilde toplam 500 bin vatandaşı ev sahibi yapmak.
Başvurular 19 Aralık’a Kadar Devam Edecek
Bu projeye başvurular, şehirlerin barınma talebi, nüfus yoğunluğu ve ekonomik yapısı gibi faktörler dikkate alınarak planlandı. Başvurular yarın başlayacak ve 19 Aralık’a kadar devam edecek. Başvuru sürecinde yoğunluk yaşanmaması için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son rakamına göre aşamalı başvuru sistemi uygulanacak.
Başvurular E-Devlet ve Banka Şubeleri Aracılığıyla Yapılabilecek
Başvurular e-Devlet üzerinden veya Ziraat Bankası, Halk Bankası, Emlak Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla da yapılabilecek. Şehit aileleri ve gazilerden başvuru ücreti alınmayacak.
Konutlar Mart 2027’de Teslim Edilecek
Konutlar 2+1 ve 1+1 şeklinde, yatay mimari ve geleneksel dokuya uygun olarak tasarlanacak. Projede şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler, gençler ve 3 çocuktan fazla ailelere özel kontenjanlar sağlanacak.
Başvurular İçin Gelir Şartı ve Satış Bedeli
Başvurular için hane halkı aylık net gelir sınırı belirlenirken, İstanbul için en fazla 145 bin lira, diğer iller için 127 bin lira olması gerekecek. Konutların satış bedeli 1 milyon 800 bin liradan başlayacak ve devlet güvencesiyle yüzde 10 peşinat ve 240 ay vadeyle satışa sunulacak.
İnşa ve ihale süreci kasımda başlayacak projede ilk kuralar aralıkta çekilecek ve konut teslimatları ise Mart 2027’de başlayacak. Proje kapsamında en fazla konutun inşa edileceği ilk 5 şehir ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya olarak belirlendi. Toplam konutların beşte biri İstanbul’da inşa edilecek.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap