Son Dakika
--:--:--
Ekonomi

Bakan Bolat: Otomotiv ihracatında 41 kere maşallah diyeceğiz

Ticaret Bakanı Bolat’tan Ekonomiye İlişkin Güncel Değerlendirme Ticaret Bakanı Bolat, YEDPA Ticaret Merkezi’nde otomotiv sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek AK Parti hükümetlerinin ticaret hayatına yaptığı önemli katkıları anlattı. Yaptığı konuşmada,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Bolat: Otomotiv ihracatında 41 kere maşallah diyeceğiz

Ticaret Bakanı Bolat’tan Ekonomiye İlişkin Güncel Değerlendirme

Ticaret Bakanı Bolat, YEDPA Ticaret Merkezi’nde otomotiv sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek AK Parti hükümetlerinin ticaret hayatına yaptığı önemli katkıları anlattı. Yaptığı konuşmada, 2002’den bu yana ihracat rakamlarında önemli artışlar sağlandığını belirtti.

Bolat, geçen yıl 375 milyar dolarlık bir toplam ihracat rakamına ulaşıldığını ve bu yıl hedeflerinin 390 milyar doları aşmak olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin dünya büyüme ortalamasının üzerinde bir ivme yakaladığını, kişi başına milli gelirde de önemli artışların yaşandığını vurguladı.

Son yıllarda yaşanan zorluklara da değinen Bolat, pandemi, uluslararası çatışmalar ve doğal afetlerin ekonomiyi etkilediğini ifade etti. Ancak, Türkiye’nin uyguladığı ekonomi programı sayesinde istikrarlı bir büyüme grafiği yakalandığını ve enflasyonun gerilemeye devam ettiğini belirtti.

Bolat, döviz kurlarında yaşanan istikrarın üreticiler için olumlu bir hava yarattığını, finansal piyasalarda düzelmelerin görüldüğünü dile getirdi. Ayrıca, Türkiye’nin dış ticaret açığını azalttığını ve cari açığı kontrol altına aldığını sözlerine ekledi.

Otomotiv sektörüne de değinen Bolat, Türkiye’nin bu alanda önemli bir oyuncu haline geldiğini ve ihracat rakamlarının her geçen yıl arttığını belirtti. Geçen yıl 37 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl hedefin 40 milyar doları aşmak olduğunu dile getirdi.

Son olarak, Türkiye’nin küresel ticaretteki konumuna da değinen Bolat, ülkenin dengeli ticaret politikalarıyla adil rekabeti önemsediğini ifade etti. Kaçakçılıkla mücadelede kararlı olduklarını da belirten Bolat, Türk Eximbank’ın ihracat destekleri ve finansman imkanlarının artırıldığını söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat’ın yaptığı bu açıklamalar, Türkiye’nin ekonomik olarak güçlü ve istikrarlı bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Özellikle ihracat rakamlarındaki artışlar ve dengeli ticaret politikaları, ülkenin ekonomik büyümesine olumlu katkı sağlıyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
İstanbul Şişli merkezli Nexora Danışmanlık kurumsal ihtiyaçları tek çatı altında topluyor
İstanbul Şişli merkezli Nexora Danışmanlık kurumsal ihtiyaçları tek çatı altında topluyor
Bursa Nilüfer’de güzel sanatlara hazırlık ve resim eğitimleri sürüyor
Bursa Nilüfer’de güzel sanatlara hazırlık ve resim eğitimleri sürüyor
Bilecik’teki modern tesiste polimer ambalaj üretimi yıllık 10 bin tona ulaştı
Bilecik’teki modern tesiste polimer ambalaj üretimi yıllık 10 bin tona ulaştı
İstanbul Kartal ve Bilecik’ten 94 ülkeye uzanan sanayi ambalajı ağı
İstanbul Kartal ve Bilecik’ten 94 ülkeye uzanan sanayi ambalajı ağı
TAKE Projesi Değerlendirme Toplantısı Erzurum’da Yapıldı
TAKE Projesi Değerlendirme Toplantısı Erzurum’da Yapıldı
Dijital ortamda kurumsal haber dağıtımı ve bülten süreçleri tek merkezde toplanıyor
Dijital ortamda kurumsal haber dağıtımı ve bülten süreçleri tek merkezde toplanıyor
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.