Son Dakika
--:--:--
Spor

Buharkent Tırmanma'da büyük çekişme

ICRYPEX ana sponsorluğundaki 2024 Oyman Atabay sezonu, Ege Otomobil Spor Kulübü (EOSK) tarafından 25-26 Mayıs tarihlerinde  Aydın\’da gerçekleştirilen Buharkent Tırmanma Yarışı ile devam etti. 2024 AVIS Türkiye Tırmanma Şampiyonası üçüncü ayağı olan ve Buharkent Belediyesi katkılarıyla düzenlenen yarışta, 5 ayrı kategoride 32 sporcunun mücadele etti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Buharkent Tırmanma'da büyük çekişme

ICRYPEX ana sponsorluğundaki 2024 Oyman Atabay sezonu, Ege Otomobil Spor Kulübü (EOSK) tarafından 25-26 Mayıs tarihlerinde  Aydın'da gerçekleştirilen Buharkent Tırmanma Yarışı ile devam etti. 2024 AVIS Türkiye Tırmanma Şampiyonası üçüncü ayağı olan ve Buharkent Belediyesi katkılarıyla düzenlenen yarışta, 5 ayrı kategoride 32 sporcunun mücadele etti.

AYDIN (İGFA) – 7,59 kilometre uzunluğundaki parkurda iki çıkış üzerinden koşulan yarış sonunda, Kategori 1'de Atış Motorsport'tan Mehmet Gökseven günün en hızlı ismi olurken, ikinciliği aynı takımdan Faruk Sayın ve üçüncülüğü de GP Garage My Team'den İlker Aktaş elde ettiler. Kategori 2'de Atış Motorsport'tan Engin Apaydın birinciliğe ulaşan sporcu olurken, Ayhan Germirli ikinci ve Atış Motorspor'dan Metehan Üstükarcı da üçüncü olarak podyuma çıkan sporcular oldular. Kategori 3'te Atış Motorsport'tan Burak Dalkılıç podyumun en üst basamağına çıkmayı başarırken, Ege Asal Motorspor'dan Murat Çetin ikinci ve Hypco Neo Motorspor'dan Tolga Çapkınoğlu ise üçüncü oldular.

Kategori 4'te GP Garage My Team'den Sinan Soylu birincilik kürsüsüne çıkarken, aynı zamanda 05.23,26 ile günün en iyi zamanını kaydetti. TOSFED Yıldızını Arıyor projesi ile otomobil sporlarına adım atan ve ilk resmi startını Hypco Neo Motorspor adına Buharkent'te alan Betül Gözde İlter  ikinci sırada yer aldı. Bu kategoride üçüncülüğü ise Yusuf Çiçek elde etti. Kategori 5'te Bahadır Sevinç günün en hızlı ismi olurken, Ege Asal Motorspor'dan Deniz Dursun ikinci sırada yer aldı. Yarışın takımlar birincisi Atış Motorsport olurken, bu sonuçların ardından şampiyona puan durumunda dengeler değişti ve bazı liderlikler el değiştirdi.

Buharkent'te dördüncü kez düzenlenen yarışın ardından, kadınlar klasmanında Kategori 1'de Serap Kotan, Kategori 2'de Ecenur Yiğitler ve Kategori 4'te de Betül Gözde İlter birincilikleri paylaşan sporcular oldular. Mahalli klasmanda ise; Kategori 1'de İsmail Cabacı, Kategori 3'te Murat Çetin ve Kategori 4'te Yusuf Çiçek ilk sırada yer aldılar.

2024 AVIS Türkiye Tırmanma Şampiyonası, Frigya Spor Kulübü tarafından 29-30 Haziran tarihlerinde Kütahya'da düzenlenecek dördüncü yarış ile devam edecek.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Walter Zenga 1990 Dünya Kupası’nda 517 Dakika Gol Yemedi
Walter Zenga 1990 Dünya Kupası’nda 517 Dakika Gol Yemedi
Paris Saint-Germain Arsenal Maçı TRT 1’de Canlı Yayınlanacak
Paris Saint-Germain Arsenal Maçı TRT 1’de Canlı Yayınlanacak
Aston Villa Gabriel Sara İçin Harekete Geçti Galatasaray En Az 35 Milyon Euro İstiyor
Aston Villa Gabriel Sara İçin Harekete Geçti Galatasaray En Az 35 Milyon Euro İstiyor
Galatasaray Göztepe Arda Okan Kurtulan İçin Temasa Geçti Ahmed Kutucu Transferi Görüşülüyor
Galatasaray Göztepe Arda Okan Kurtulan İçin Temasa Geçti Ahmed Kutucu Transferi Görüşülüyor
27 28 Mayıs 2026 Futbol Maçları Crystal Palace Rayo Vallecano UEFA Konferans Ligi
27 28 Mayıs 2026 Futbol Maçları Crystal Palace Rayo Vallecano UEFA Konferans Ligi
Eczacıbaşı Dynavit Alman yıldız Camilla Weitzel’i transfer etti
Eczacıbaşı Dynavit Alman yıldız Camilla Weitzel’i transfer etti
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.