Son Dakika
--:--:--

Türkiye’nin ilk milli hızlı treni raylara iniyor

2026 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na Göre Türkiye’nin Raylı Sistem Vizyonu Gelecek yıl için belirlenen hedefler arasında yerli imkanlarla demir yolu ulaştırması ve kent içi raylı sistem araçlarının tasarımı ve üretimi öne çıkıyor. Yerli sanayinin AR-GE ve üretim kabiliyetlerinin güçlendirilmesi, raylı sistem araçlarının yerlilik oranının artırılması hedefleniyor. Kamu alımlarının yerli üretimi destekleyecek şekilde düzenlenmesi, tasarım ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’nin ilk milli hızlı treni raylara iniyor

2026 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na Göre Türkiye’nin Raylı Sistem Vizyonu

Gelecek yıl için belirlenen hedefler arasında yerli imkanlarla demir yolu ulaştırması ve kent içi raylı sistem araçlarının tasarımı ve üretimi öne çıkıyor. Yerli sanayinin AR-GE ve üretim kabiliyetlerinin güçlendirilmesi, raylı sistem araçlarının yerlilik oranının artırılması hedefleniyor.

Kamu alımlarının yerli üretimi destekleyecek şekilde düzenlenmesi, tasarım ve AR-GE faaliyetlerinin teşvik edilmesi planlar arasında yer alıyor. Talep ve ihtiyaçların belirlenmesiyle yerli raylı sistem araçlarının tedarik edilmesi için düzenlemeler ve finansal destekler devreye alınacak.

TÜRASAŞ öncülüğünde yürütülen yerli tasarım çalışmalarıyla milli hızlı tren projeleri hayata geçirilecek. Saatte 225 kilometre hız yapabilen milli hızlı tren setleri ve lokomotifler üretilecek. Ayrıca, milli lokomotif platformu projesi ve bakım araçları için tasarım ve üretim çalışmaları devam ediyor.

Ulaştırma ve lojistik sektöründe çevre dostu yaklaşımların benimsendiği programda demir yolu ve deniz yolu taşımacılığına öncelik verilecek. Elektrikli çeken araç sayısının artırılmasıyla enerji verimliliği ve çevresel etkilerin azaltılması hedefleniyor.

TÜRASAŞ’ın Sakarya’da kuracağı Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti İmalat ve Test Fabrikası, ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Fabrikanın hızlı tren seti üretim kapasitesi ve istihdam potansiyeliyle Türkiye’nin raylı sistem hedeflerine önemli bir adım olacak.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Ticaret Bakanlığı 2026 Denetim Raporu 2 24 Milyar TL Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 2026 Denetim Raporu 2 24 Milyar TL Ceza Kesti
Bakan Yumaklı Sivas Bal Sağımı Programında Üretim Verilerini Açıkladı
Bakan Yumaklı Sivas Bal Sağımı Programında Üretim Verilerini Açıkladı
Ticaret Bakanı Bolat Tekirdağ Tarım Fuarının Açılışını Gerçekleştirdi
Ticaret Bakanı Bolat Tekirdağ Tarım Fuarının Açılışını Gerçekleştirdi
İpsala Gümrük Kapısında 387 Kilogram Skunk Ele Geçirildi
İpsala Gümrük Kapısında 387 Kilogram Skunk Ele Geçirildi
İzmir ve Manisa Tarımında İklim Dostu Gübre Depolama Dönemi
İzmir ve Manisa Tarımında İklim Dostu Gübre Depolama Dönemi
Türk Devletleri Teşkilatı ile Ticaret Hacmi 27 8 Milyar Dolara Ulaştı
Türk Devletleri Teşkilatı ile Ticaret Hacmi 27 8 Milyar Dolara Ulaştı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması