Son Dakika
--:--:--
Ekonomi

Yeşil Ekonomi Finansman Fonu kapsamında ikinci kredi

TSKB ve EBRD Türkiye’deki yeşil ekonomi yatırımlarını desteklemek amacıyla EBRD’nin Yeşil Ekonomi Finansman Fonu (GEFF) çerçevesinde ikinci kredi anlaşmasını imzaladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yeşil Ekonomi Finansman Fonu kapsamında ikinci kredi

TSKB ve EBRD Türkiye'deki yeşil ekonomi yatırımlarını desteklemek amacıyla EBRD'nin Yeşil Ekonomi Finansman Fonu (GEFF) çerçevesinde ikinci kredi anlaşmasını imzaladı.

İSTANBUL (İGFA) – Sürdürülebilir kalkınma vizyonuyla Türkiye'nin düşük karbonlu ekonomiye geçişine uzun yıllardır etkin destek sağlayan TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), son olarak EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile Türkiye genelinde iklim dostu projeleri desteklemek amacıyla, Yeşil Ekonomi Finansman Fonu çerçevesinde 100 milyon Euro tutarında ikinci kredi anlaşmasını (GEFF II) imzaladı.   

TSKB, Nisan 2022 tarihinde imzalanan GEFF I kredi anlaşması ile Yeşil Ekonomi Finansman Fonu (GEFF) programı çerçevesinde EBRD'den fon sağlayan ilk kurum olmuştu. Bu kredi anlaşmasının devamı niteliğini taşıyan GEFF II anlaşmasına; ilk anlaşmadaki hedeflere ek olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği (gender responsive) kriterleri de dahil edildi. 

GEFF II kapsamında kullandırılacak finansman, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve iklim dayanıklılığı önlemleri gibi yeşil ekonomi yatırımlarının yanı sıra doğa ve biyoçeşitlilik, mavi ekonomi ile sürdürülebilir ulaşım ve turizm gibi alanları da kapsayacak. 

EBRD ile gerçekleştirilen kredi anlaşmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, "TSKB olarak, uzun yıllardır ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için geleceği dönüştüren projeler geliştiriyoruz. Değerli iş ortağımız EBRD'nin Türkiye ofisinin kuruluşu ile iş birliklerimize hızla başlayarak bugüne dek, tarım finansmanı, enerji ve kaynak verimliliği, yenilenebilir enerji gibi temalarda, kofinansman anlaşmaları da dahil olmak üzere, toplamda yedi anlaşma imzaladık. EBRD ile 2022 yılında Yeşil Ekonomi Finansman Fonu çerçevesinde imzaladığımız kredi ile Türkiye'de programın ilk uygulayıcısı olduk. GEFF I'in devamı niteliğinde olan GEFF II kredi anlaşması ile iklim hedeflerimizin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğini de önemli bir kriter olarak ele alıyoruz. Bu sayede kapsayıcı dönüşüme katkı sunmayı hedefliyoruz. Uzun yıllardır Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) odağında şekillendirdiğimiz kredi portföyümüzle iklim risklerini azaltım ve uyum eksenindeki yatırımları, emisyon hedeflerimiz doğrultusunda destekleyerek ön almaya ve ülkenin yeşil dönüşümüne katkımızı kapsayıcılık lensimizle günden güne büyütmeye devam edeceğiz." dedi. 

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
İran ve Türkiye ortak yapımı dizinin ekibine Ercan Ertan katılım sağladı
İran ve Türkiye ortak yapımı dizinin ekibine Ercan Ertan katılım sağladı
Tarım Sahada 97. Buluşma: 395 Toplantıda 6.400 Üretici Bir Araya Geldi
Tarım Sahada 97. Buluşma: 395 Toplantıda 6.400 Üretici Bir Araya Geldi
YEKA GES-2026 Yarışmalarında 1,9 Milyar Dolarlık Yatırım Kazanıldı
YEKA GES-2026 Yarışmalarında 1,9 Milyar Dolarlık Yatırım Kazanıldı
İç Anadolu Bitki Sağlığı Değerlendirme Toplantısı Ankara’da Yapıldı
İç Anadolu Bitki Sağlığı Değerlendirme Toplantısı Ankara’da Yapıldı
İstanbul Şişli merkezli Nexora Danışmanlık kurumsal ihtiyaçları tek çatı altında topluyor
İstanbul Şişli merkezli Nexora Danışmanlık kurumsal ihtiyaçları tek çatı altında topluyor
Bursa Nilüfer’de güzel sanatlara hazırlık ve resim eğitimleri sürüyor
Bursa Nilüfer’de güzel sanatlara hazırlık ve resim eğitimleri sürüyor
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.