Son Dakika
--:--:--
Gündem

Gökçetepeliler, köylerinde RES Projesi istemiyor

Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. tarafından Gökçetepe Köyü’nde 10 Kasım 2023 tarihinde yapılması planlanan ancak ertelenen RES ve Elektrik Depolama Tesisi projesinin Halkın Bilgilendirilmesi ve Katılımı Toplantısı gerçekleştirildi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gökçetepeliler, köylerinde RES Projesi istemiyor

Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. tarafından Gökçetepe Köyü'nde 10 Kasım 2023 tarihinde yapılması planlanan ancak ertelenen RES ve Elektrik Depolama Tesisi projesinin Halkın Bilgilendirilmesi ve Katılımı Toplantısı gerçekleştirildi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Köy kahvesindeki toplantıya Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, Keşan Kent Konseyi Çevre ve Ekoloji Meclis Başkanı Cevdet Karagöz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, firma temsilcileri ile köy halkı katıldı.

İTİRAZ DİLEKÇELERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİNE TESLİM EDİLDİ

Bilgilendirme toplantısında Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, köy halkı adına bir açıklama yaparak, projenin Gökçetepe ve çevre köylerdeki tarım ve orman arazilerine zarar vereceğini ve göç yolundaki kuş popülasyonunu olumsuz etkileyeceğini belirterek, projeye karşı olduklarını söyledi.

Keşan Kent Konseyi Kent ve Ekoloji Meclis Başkanı Cevdet Karagöz de köylülerden topladığı 50 itiraz dilekçesini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

KARAGÖZ: "BU PROJELER KESİNLİKLE TRAKYA'YA YAPILMAMALI"

Cevdet Karagöz, toplantıda yaptığı konuşmada, Trakya'nın tarım ve orman açısından çok değerli olduğunu belirterek; "Bu tip RES ve HES gibi projeler, Trakya'nın hiç bir yerinde olmamalıdır. Trakya'nın orman ve tarım arazileri ülkemizin en değerli, en verimli alanlarıdır. Bu projeler hem toprağa, hem de canlı yaşamına zarar veriyor. Özellikle arıcılık da bu projeler yüzünden büyük tehlike yaşıyor. Bu projelerin tarıma elverişsiz, ormanı olmayan atıl ve uzak bölgelere yapılması gerekiyor" dedi.

Köy halkı da bu projeyi köylerinde istemediklerini ve tarım arazilerini kaybetmek istemediklerini belirterek, projeye itiraz ettiklerini bildirdiler.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Türkoğlu’nda Minik Öğrencilerin Jandarma Olma Hayali Gerçek Oldu
Türkoğlu’nda Minik Öğrencilerin Jandarma Olma Hayali Gerçek Oldu
YTB Başkanı Turus, Türk Dünyası Diasporası Panelinde Konuştu
YTB Başkanı Turus, Türk Dünyası Diasporası Panelinde Konuştu
Mersin-Gaziantep Hızlı Tren Hattında Seyahat Süresi 2 Saat 15 Dakikaya Düşecek
Mersin-Gaziantep Hızlı Tren Hattında Seyahat Süresi 2 Saat 15 Dakikaya Düşecek
COP31 Alanı Türkiye’nin En Büyük Açık Hava Sanat Sahnesine Dönüşüyor
COP31 Alanı Türkiye’nin En Büyük Açık Hava Sanat Sahnesine Dönüşüyor
Türkiye ile Özbekistan arasında 5 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Özbekistan arasında 5 anlaşma imzalandı
Jandarma Komandolar, Cumhuriyet Bayramı’nda Denizin Dibinde Anma Dalışı Yaptı
Jandarma Komandolar, Cumhuriyet Bayramı’nda Denizin Dibinde Anma Dalışı Yaptı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.