RAMS Başakşehir’in Özbek forveti Eldor Shomurodov, Gençlerbirliği karşısında attığı 2 golle 5 maçlık gol hasretine son verdi.
Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında RAMS Başakşehir, sahasında Gençlerbirliği’ni konuk etti. Turuncu-lacivertli ekibin Özbek forveti Eldor Shomurodov, takımının ilk iki golünü kaydederek dikkat çekti.
Shomurodov, bu gollerle ligdeki suskunluğunu bozdu. 30 yaşındaki oyuncu, en son 23. haftada Alanyaspor’a karşı gol atmıştı. Aradan geçen 5 maçlık periyodun ardından fileleri havalandırmayı başardı.
Karşılaşmanın 9. dakikasında Shomurodov, Bertuğ’dan aldığı pasla savunma arkasına sarktı. Rakip kaleci Velho’nun üzerinden yaptığı şık aşırtma vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Özbek yıldız, ilk yarının sonlarına doğru bir gol daha buldu.
40. dakikada gelişen RAMS Başakşehir atağında Ivan Brnic’in pasını alan Shomurodov, ceza sahası içinde topla buluştu. Yusuf Sarı’nın ortasında kale önünde sol ayağıyla gelişine vuruş yaparak skoru 2-0’a taşıdı.
Shomurodov, bu sezon Süper Lig’de 29 mücadelede forma giydi. Toplamda 7 gol kaydetti. Bu performansıyla gol krallığı yarışında 22 golle zirvede yer alan Paul Onuachu’nun ardından ikinci sırada bulunuyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap