Fenerbahçe heyeti, Hollanda Eredivisie’de NEC Nijmegen forması giyen Başar Önal’ı tribünden izledi. Transfer için ilk adımlar atıldı.
Fenerbahçe yönetimi, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Hollanda’ya odaklandı. Sarı-lacivertli bir heyet, dün Hollanda Eredivisie’deki NEC Nijmegen-Heerenveen maçını tribünden takip ederek NEC Nijmegen’in genç kanat oyuncusu Başar Önal’ı mercek altına aldı. Bu gözlem, 21 yaşındaki Türk asıllı futbolcunun transferi için ilk somut adımı oluşturdu.
De Telegraaf gazetesinin haberine göre, Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları’nın da aralarında bulunduğu sarı-lacivertli heyet, Başar Önal’ın bu sezon sergilediği yüksek performans nedeniyle dikkatini çekti. Heyet, genç yıldızın hücumdaki etkinliğini ve hızını yakından inceleyerek kapsamlı bir rapor hazırladı. Bu gelişmeler, Başar Önal transferinde Fenerbahçe’nin öncelikli olduğunu gösterdi.
Başar Önal, bu sezon NEC Nijmegen formasıyla çıktığı 29 lig maçında 8 gol ve 7 asistlik katkı sağlayarak toplamda 15 gole doğrudan etki etti. Genç sol kanat oyuncusu, takımının hücum organizasyonlarında kilit rol oynadı. Transfermarkt verilerine göre, 4 milyon Euro piyasa değerine sahip olan Önal’ın kulübüyle Haziran 2028’e kadar sözleşmesi bulunuyor.
Başar Önal, 2022 yılında Voetbalzone’a verdiği röportajda Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirtmişti. Önal, “Çocukken idolüm Alex de Souza’ydı. Harika bir takımın harika oyuncularından biriydi” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama, Fenerbahçe taraftarları arasında heyecan yarattı.
Ara transfer döneminde Beşiktaş ve İtalyan ekibi Pisa’nın da listesinde yer alan Başar Önal, o dönem teklifleri geri çevirmişti. Ancak Fenerbahçe’nin bu son hamlesi, yeni sezon için transfer yarışında sarı-lacivertlileri bir adım öne taşıdı. Fenerbahçe yönetimi, Ferdi Kadıoğlu ve Jayden Oosterwolde örneklerinde olduğu gibi Hollanda pazarından yeni bir yetenek kazandırmayı hedefliyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap