İslam İşbirliği Teşkilatı, 12. Uluslararası Arap Dili Konferansı’nın 28-31 Ekim 2026 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği tarafından yapılan duyuruya göre, 12. Uluslararası Arap Dili Konferansı 28-31 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleşecek. Dünya genelinden yüzlerce uzmanı buluşturacak organizasyon, Arap dili ve edebiyatı alanındaki akademik çalışmaları mercek altına alacak.
Etkinlik süresince Arapça öğretim müfredatlarının uluslararası standartlara uyumu ve dildeki teknolojik yenilikler gibi kritik başlıklar ele alınacak. 85’ten fazla ülkeden akademisyen ve araştırmacının katılımıyla düzenlenecek konferans, dil bilimi üzerine geniş kapsamlı bir platform sunmayı hedefliyor.
Söz konusu etkinliğe bildiri sunmak veya kayıt yaptırmak isteyen temsilciler, tüm başvuru süreçlerini alarabiahconferences.org adresi üzerinden takip edebilecek. Katılım şartları, bildiri yazım kuralları ve konaklama detayları hakkındaki kılavuzlara yine aynı resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlanabiliyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap