TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, I. Türkoloji Kurultayı’nın 100. yılı etkinlikleri için gittiği Azerbaycan’da Fahri Hiyaban’ı ziyaret etti.
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, I. Türkoloji Kurultayı’nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de temaslarda bulundu. Şeker, Türk Dünyası Haftası programının başlangıcında Azerbaycan’ın Milli Lideri Haydar Aliyev’in kabrinin bulunduğu Fahri Hiyaban‘ı ziyaret ederek anıta çelenk sundu.
Ziyaret programına Azerbaycan Milli İlimler Akademisi (AMEA) Başkanı İsa Habibbeyli ile birlikte çok sayıda uluslararası bilim ve kültür kuruluşu temsilcisi eşlik etti. Heyet üyeleri, Haydar Aliyev’in yanı sıra akademisyen Zarife Aliyeva’nın kabrine de çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu.
Etkinlikler dizisinin ilk ayağını oluşturan ziyaretin ardından katılımcı heyet, 1926 yılında Birinci Türkoloji Kurultayı’na ev sahipliği yapan tarihi İsmailiye Binası‘nı gezdi. Programda Türk Devletleri Teşkilatı, TÜRKSOY, Uluslararası Türk Akademisi ve Türk Dil Kurumu gibi kuruluşlardan üst düzey temsilciler yer aldı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap