Afganistan’ın Herat şehrinde düzenlenecek Sultan Hüseyin Baykara konferansına Türkiye’den akademisyenler davet edildi.
Afganistan’ın Herat şehrinde Sultan Hüseyin Baykara temalı kapsamlı bir bilimsel konferans gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Timurlular döneminin siyasi, mimari, sanatsal ve edebi yapısı ile Baykara’nın bu süreçteki rolü akademik bir perspektifle ele alınacak.
Konferansa Türkiye’den araştırmacı ve akademisyenler davet edildi. Katılımcıların ulaşım giderleri kapsamında uçak biletleri TİKA tarafından karşılanacak. Konferansın kesin tarihi ve başvuru takvimi ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacak.
Organizasyon kapsamında konaklama için farklı alternatifler sunuluyor. Herat Başkonsolosluğu bünyesinde dört kişilik kontenjan ayrılırken, TİKA ve TMV Herat Okulları misafirhaneleri de katılımcıların kullanımına sunulacak.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap