ABD ile İran arasında nükleer anlaşmaya yaklaşılması, Brent ve WTI petrol fiyatlarında sert düşüşe neden oldu. Fiyatlar %5’in üzerinde geriledi.
Brent petrolün varil fiyatı, ABD ile İran arasında nükleer anlaşmaya varılmasına yönelik olumlu gelişmelerin ardından uluslararası piyasalarda %5’in üzerinde geriledi. Cuma günü 102,77 dolara kadar yükselen Brent petrolü, gün sonunda 100,21 dolardan işlem gördü.
Bugün TSİ 09.08 itibarıyla Brent petrolünün vadeli varil fiyatı %5,1’lik düşüşle 95,10 dolara indi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise %5,6 değer kaybederek 91,20 dolardan alıcı buldu.
Petrol fiyatlarındaki sert düşüşte, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile müzakerelerin yapıcı ilerlediğine dair açıklamaları etkili oldu. Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, iyi bir anlaşma için acele etmeyeceklerini ancak süreçin olumlu ilerlediğini belirtti.
Bu gelişmeler, Hürmüz Boğazı’ndaki petrol arzının kesintisiz devamına yönelik iki ülke arasında bir uzlaşı sağlanabileceği beklentisini artırdı. Uzmanlar, hasar gören tesislerin onarımının tamamlanmasıyla Boğaz’dan petrol akışının normale dönmesinin aylar sürebileceğini öngörüyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap