Deprem bölgesi mükellefleri için e-defter oluşturma ve imzalama süreleri 14 Ağustos’a kadar uzatıldı. GİB yeni düzenlemeyi duyurdu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), depremden etkilenen bölgelerdeki mükelleflerin e-defter yükümlülükleri için yeni bir düzenleme yaptı. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep hali ilan edilen mükellefler bu düzenlemeden faydalanacak.
Mücbir sebep halinin 30 Kasım 2025’te sona ereceği belirlenen mükellefler için elektronik defter (e-defter) oluşturma ve imzalama süreleri uzatıldı. Bu mükellefler, daha önce 5 Haziran ile 10 Ağustos tarihleri arasında tamamlanması gereken e-defter işlemlerini yeni bir tarihe erteleyebilecek.
Yapılan düzenlemeye göre, söz konusu e-defterlerin oluşturulması, imzalanması ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Bilgi İşlem Sistemi’ne yüklenmesi işlemleri için son tarih 14 Ağustos Cuma olarak belirlendi. Bu erteleme, deprem bölgesindeki mükelleflerin vergi yükümlülüklerini yerine getirmelerine destek olmayı amaçlıyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap