Son Dakika
--:--:--

Ayhan Bora Kaplan Davasında Kritik Duruşma Sanık Beyanları Devam Ediyor

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davada kritik duruşma başladı. Sanık Serdar Sertçelik’ten çarpıcı gizli tanıklık süreci itirafları geldi. Bora Kaplan savunma yapmayacağını açıkladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ayhan Bora Kaplan Davasında Kritik Duruşma Sanık Beyanları Devam Ediyor

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davada, tutuklu sanıklar Serdar Sertçelik ve Bora Kaplan’ın da aralarında bulunduğu isimler hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Müşteki sanıklar Metehan İlkyaz, Gökhan Karaca ve Ufuk Gültekin ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla beyanda bulundu.

Duruşma salonunda gergin anlar yaşanırken, Bora Kaplan mahkeme başkanına hitaben, “Başkanım burada gri takım elbiseli bir şahıs var, insanları tahrik ediyor. Biz, sakin kalmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanı, tüm katılımcıları duruşmanın düzenini bozmamaları yönünde uyardı.

Serdar Sertçelik’ten Çarpıcı İfadeler

Sanık Serdar Sertçelik, mahkeme başkanının soruları üzerine Bora Kaplan ile tanışıklığının eğlence mekanı işletmeciliği dönemine dayandığını belirtti. 2018’de market sahibi olduğu sırada ticaretle uğraşmalarıyla samimiyetlerinin ilerlediğini söyledi.

Cevheri Güven ile iletişim kurduğunu da anlatan Sertçelik, Güven’in kendisi hakkında yayınlar yapması üzerine Instagram üzerinden iletişime geçtiğini açıkladı. Gizli tanık olduğunu kimseye söylemediğini vurgulayan Sertçelik, gizli tanık olma sürecinde şiddet ve baskı gördüğünü avukatına dahi söyleyemediğini, daha fazla baskı görmekten endişe ettiğini ileri sürdü.

Sertçelik, savcılık makamının normal bir prosedür uygulamadığını belirterek, ağabeyiyle ilgili tehditler aldığını ve kendini savunacak psikolojide olmadığını ifade etti. “M7” kod adıyla verdiği gizli tanık ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını savunan Sertçelik, birleşen dosya ile ilgili savunmasını incelemediği için ilerleyen aşamalarda yapmak istediğini belirtti.

Mahkeme başkanı Bora Kaplan’a söz verdiğinde, Kaplan savunma yapmayacağını bildirdi. Kaplan, avukatlarının dosya fotokopisini almakta zorlandığını, ellerinde olmayan evraklarla savunma yapamayacaklarını belirtti. Adil bir yargılama için dijital materyallere ulaşma imkanı istediğini dile getirdi.

Duruşma, sanıkların beyanlarıyla devam etmektedir.

Yorum Yap

Benzer Haberler
YÖK İstanbul Bilgi Üniversitesi Faaliyetlerini Sürdüreceğini Açıkladı
YÖK İstanbul Bilgi Üniversitesi Faaliyetlerini Sürdüreceğini Açıkladı
CHP Kulisi Kaynadı 90 Vekil Kılıçdaroğlu’na Bağlılık Bildirdi İddiası
CHP Kulisi Kaynadı 90 Vekil Kılıçdaroğlu’na Bağlılık Bildirdi İddiası
Bakan Göktaş: 15 Yaş Altı Çocuklar İçin Sosyal Medya Kısıtlaması 6 Ay İçinde Yürürlüğe Girecek
Bakan Göktaş: 15 Yaş Altı Çocuklar İçin Sosyal Medya Kısıtlaması 6 Ay İçinde Yürürlüğe Girecek
CHP’den YSK’ya Başvuru Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Kurultay Kararı Sonrası
CHP’den YSK’ya Başvuru Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Kurultay Kararı Sonrası
EPDK’dan Doğal Gaz, Motorin ve Lisanssız Elektrik Üretimine Yeni Tarifeler
EPDK’dan Doğal Gaz, Motorin ve Lisanssız Elektrik Üretimine Yeni Tarifeler
BAE’den İran’a Hürmüz Boğazı Yanıtı Hayalden İbaret
BAE’den İran’a Hürmüz Boğazı Yanıtı Hayalden İbaret
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması