Son Dakika
--:--:--

Haydut İsrail’in alıkoyduğu aktivistler İstanbul’a hareket etti

İsrail’in Saldırısından Sonra Alıkonan 14 Türk Aktivist, Türkiye’ye Geri Döndü İsrail’in saldırısının ardından alıkonan 14 Türk aktivist, Türkiye’nin Amman Büyükelçiliği’nin rehberliğinde Kraliçe Aliye Uluslararası Havalimanı’na getirildi. Pasaport kontrollerinin tamamlanmasının ardından, aktivistler Türkiye’ye dönmek üzere İstanbul’a giden bir Türk Hava Yolları uçağına bindi. Aktivistler, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Yakup Caymazoğlu ve diğer yetkililer tarafından uğurlandı. THY uçağı,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Haydut İsrail’in alıkoyduğu aktivistler İstanbul’a hareket etti

İsrail’in Saldırısından Sonra Alıkonan 14 Türk Aktivist, Türkiye’ye Geri Döndü

İsrail’in saldırısının ardından alıkonan 14 Türk aktivist, Türkiye’nin Amman Büyükelçiliği’nin rehberliğinde Kraliçe Aliye Uluslararası Havalimanı’na getirildi. Pasaport kontrollerinin tamamlanmasının ardından, aktivistler Türkiye’ye dönmek üzere İstanbul’a giden bir Türk Hava Yolları uçağına bindi.

Aktivistler, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Yakup Caymazoğlu ve diğer yetkililer tarafından uğurlandı. THY uçağı, Türk aktivistlerle birlikte Amman’dan ayrılarak İstanbul’a doğru yol aldı.

Öte yandan, İsrail, sınır dışı ettiği 171 aktivisti daha sınırdışı etti. Küresel Sumud Filosu aktivistleri, İsrail’in tutumundan şikayetçi oldu.

İsrail’in saldırdığı Küresel Sumud Filosu’nda alıkonan 131 aktivist, işgal altındaki Batı Şeria’dan Ürdün’e geçiş yaparak güvenli bir noktaya ulaşmıştı. Bu grubun içinde 14 Türk vatandaşı da bulunmaktaydı.

Küresel Sumud Filosu, İsrail ablukasını kırmak ve Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkmıştı. Ancak İsrail ordusu, filoya saldırarak gemilere el koymuş ve aktivistleri alıkoymuştu. Aktivistler, Ketziot Hapishanesi’ne götürülmüştü.

Küresel Sumud Filosu, bugüne kadar Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla toplu olarak yola çıkan en büyük filo olma özelliğini taşıyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İletişim Başkanı Duran Turgutlu’daki Silahlı Saldırıyı Değerlendirdi
İletişim Başkanı Duran Turgutlu’daki Silahlı Saldırıyı Değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesine Katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesine Katıldı
Emine Erdoğan Türkiye Millî Botanik Bahçesi ve Biyoçeşitlilik Müzesini İnceledi
Emine Erdoğan Türkiye Millî Botanik Bahçesi ve Biyoçeşitlilik Müzesini İnceledi
Türk Telekom COP31 Zirvesinin Teknoloji Partneri Oldu
Türk Telekom COP31 Zirvesinin Teknoloji Partneri Oldu
İstanbul’da Ofis Kurulumunda Sahaya Özgü Zorluklar
İstanbul’da Ofis Kurulumunda Sahaya Özgü Zorluklar
ODTÜ Bahar Şenlikleri Sırasında Yaşanan Olaylara 6 Gözaltı
ODTÜ Bahar Şenlikleri Sırasında Yaşanan Olaylara 6 Gözaltı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması