İstanbul’da Borsa Manipülasyonu Soruşturması Kapsamında 19 Şüpheli Tutuklandı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma çerçevesinde, Borsa İstanbul’da işlem gören sermaye piyasası araçlarında yaşanan anormal fiyat hareketleri ve işlem hacmi…
İstanbul’da Borsa Manipülasyonu Soruşturması Kapsamında 19 Şüpheli Tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma çerçevesinde, Borsa İstanbul’da işlem gören sermaye piyasası araçlarında yaşanan anormal fiyat hareketleri ve işlem hacmi artışlarıyla ilgili şüpheli işlemlerin incelenmesi sonucunda 19 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra hepsi sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Aklama Suçu Soruşturma Bürosu’nda ifade veren şüphelilerden 13’ü tutuklanırken, geri kalan 6 kişi hakkında ise adli kontrol şartı uygulanması talep edildi.
Sulh Ceza Hakimliği, 13 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, diğer 6 şüpheli için adli kontrol şartı uygulanmasına hükmetti.
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, “Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet” suçundan elde edilen gelirlerin borsa ve diğer yatırım araçlarıyla aklanmasıyla ilgili olarak Investco Holding yöneticileri hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi. Ayrıca, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporları doğrultusunda hareket edilerek şüphelilerin eylemlerinin incelendiği ifade edildi.
Soruşturma sürecinde, toplamda 19 şüpheli hakkında adli işlemler başlatılmış olup, soruşturmanın detayları titizlikle incelenmeye devam ediliyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap