Son Dakika
--:--:--
Gündem

YÖK vakıf üniversitelerini uyardı! Ücretleri YÖK kararı doğrultusunda yapın

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerin öğrenim ücretlerine ilişkin Yükseköğretim Kurulu\’nun kararlarını paylaştı. Uyarılarda bulunan Özvar, \”İlan edilen eğitim ve öğretim ücretlerinde TÜFE üzerinden resmi güncelleme oranları dışında herhangi bir ilave değişiklik yapılmamalı.\” ifadeleri kullandı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
YÖK vakıf üniversitelerini uyardı! Ücretleri YÖK kararı doğrultusunda yapın

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerin öğrenim ücretlerine ilişkin Yükseköğretim Kurulu'nun kararlarını paylaştı. Uyarılarda bulunan Özvar, "İlan edilen eğitim ve öğretim ücretlerinde TÜFE üzerinden resmi güncelleme oranları dışında herhangi bir ilave değişiklik yapılmamalı." ifadeleri kullandı.

ANKARA (İGFA) – Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, özellikle öğrencilerin tercihlerinde ve sonraki yıllarda da kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumuna devam edip etmeme konusunda göz önünde bulundurdukları kriterlerden ilkinin öğrenim ücretleri olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.

Vakıf yükseköğretim kurumlarının kazanç amacıyla kurulmadığının altını çizen Başkan Özvar, adayların kaydolacakları programın tamamlanma süresi boyunca yaklaşık güncellenme oranları ile öğrenim ücretlerini bilmek istemeleri, sürpriz veya beklenmedik bir ücret değişikliği ile karşılaşmak istememeleri son derece haklı ve meşru bir talep olduğunu kaydetti.

YÖK'ün 10 Temmuz 2024 tarihli toplantısında vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrenim ücretlerini belirlerken aşağıdaki hususlara dikkat etmelerine karar verdiğini belirten Özvar, söz konusu kararları madde madde paylaştı. 

Özvar ,ücretlerin dönemsel değil, yıllık ve tayin edilmiş bir miktar olarak tespit edilmesi gerektiği, ücretlerin tercih ve/veya yatay geçiş dönemlerinden önce net bir miktar olarak ve her bir adayın kolayca ulaşabileceği şekilde ilan edilmesi, ilk kayıt esnasında öğrenciye taahhüt edilmiş eğitim öğretim ücreti artış oranlarının aşılmaması ancak her halükarda yapılacak artışlarda en çok TÜFE'deki on iki aylık ortalama oranın esas alınması ve bu kapsamdaki güncellemelerin resmi internet sitelerinden duyurulması, ve kayıt döneminden sonra her ne ad altında olursa olsun açıkça ilan edilmemiş ilave/beklenmedik ücret ve ücret artışı talebinde bulunulmamasını istediklerini kaydetti. Özvar ayrıca, YÖK kararında ilan edilen eğitim ve öğretim ücretlerinde TÜFE üzerinden resmi güncelleme oranları dışında herhangi bir ilave değişiklik yapılmaması ve alınacak bu yöndeki kararların uygun zamanda ve elverişli araçlarla tüm öğrencilerle paylaşılmasını istedi.

Özvar, vakıf yükseköğretim kurumları mütevelli heyetlerinin eğitim öğretim ücretlerini Yükseköğretim Kurulunun kararı doğrultusunda belirlemelerini önemle rica etti.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Bursa Yağlı Boya Kursu ile Renk ve Doku Çalışmaları
Bursa Yağlı Boya Kursu ile Renk ve Doku Çalışmaları
Maltepe’de Çöken Binanın Hak Sahipleri Yeni Konutlarına Kavuşuyor
Maltepe’de Çöken Binanın Hak Sahipleri Yeni Konutlarına Kavuşuyor
Yıldırım’da Afetlere Karşı Telsiz Ağı Kuruldu
Yıldırım’da Afetlere Karşı Telsiz Ağı Kuruldu
Bakanlık Binasının Elektriği Güneşten Sağlanıyor
Bakanlık Binasının Elektriği Güneşten Sağlanıyor
İletişim Başkanı Duran’dan Zonguldak Maden Kazası İçin Taziye
İletişim Başkanı Duran’dan Zonguldak Maden Kazası İçin Taziye
Erdoğan Dışişleri Bakanlarını Kabul Etti
Erdoğan Dışişleri Bakanlarını Kabul Etti
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.