Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Fransa’dan gelen talep üzerine Türkiye’nin iki yangın söndürme uçağını bölgeye gönderdiğini duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa genelinde etkili olan orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Fransa’ya iki yangın söndürme uçağı gönderildiğini açıkladı. Söz konusu karar, Fransa’dan gelen resmi destek talebi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla uygulamaya konuldu.
Türkiye’nin yangın söndürme konusundaki tecrübesini uluslararası arenaya taşıdığını belirten Bakan Yumaklı, daha önce İspanya’ya da benzer bir destek sağlandığını hatırlattı. Ülkenin sahip olduğu imkanların yalnızca yerel ormanları değil, ihtiyaç duyan diğer ülkelerin doğal alanlarını korumak için de seferber edildiğini vurguladı.
Görevlendirilen hava araçları bölgedeki söndürme çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı. Bakan Yumaklı, gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras olarak tanımladığı ormanları koruma bilinciyle uluslararası dayanışmanın kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap