Son Dakika
--:--:--

Bakan Bolat Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgesi Sayısının 370’e Yükseldiğini Açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin sanayi ve istihdamdaki büyümesini gözler önüne serdi. Ülkedeki OSB sayısı 370’e ulaşırken, çalışan sayısı 2.3 milyonu aştı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Bolat Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgesi Sayısının 370’e Yükseldiğini Açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tokat’ın Erbaa ilçesindeki fabrika açılış töreninde Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayısının 370’e yükseldiğini duyurdu. Bakan Bolat, 2002 yılından itibaren OSB’lerdeki işletme sayısının 12 binden 60 bine, istihdamın ise 700 binden 2 milyon 300 bine ulaştığını belirtti. Bu artışın Anadolu’nun kalkınmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Bakan Bolat, Türkiye ekonomisinin 23 yılda milli geliri 238 milyar dolardan 1,6 trilyon dolara yükselttiğini ifade etti. Ülkenin yıllık büyüme oranının yüzde 5,35 olduğunu, geçen yıl ise yüzde 3,6 reel büyüme kaydettiğini aktardı. Kovid-19 pandemisinden bu yana ekonominin kesintisiz büyümesini sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye’deki istihdam sayısının 2002 sonundaki 19,5 milyondan 32 milyona çıktığını belirten Bolat, ihracatta da önemli artış yaşandığını vurguladı. Toplam ihracatın 50 milyar dolardan 396 milyar dolara yükseldiğini, mal ihracatının ise 273,5 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Tekstil Sektörü ve Yeni Yatırımlar

Bolat, Türkiye’nin sanayileşme sürecini gıda ve tekstil sektörleriyle öğrendiğini dile getirdi. Türk tekstilinin 130-140 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, bu sektörle dünya pazarlarına açıldığını ifade etti. Geçen yıl hazır giyim, halı ve ev tekstili toplam ihracatının yaklaşık 31 milyar dolar olduğunu, bunun mal ihracatının yüzde 11’ini oluşturduğunu açıkladı.

Bakan Bolat, dünyadaki savaşlara rağmen Türkiye’de fabrika açılışlarının devam ettiğini vurguladı. Erbaa’da açılan iki tekstil fabrikasının 300 kişiye doğrudan istihdam sağlayarak, aileleriyle birlikte 1500 kişiye ekonomik katkı sunduğunu bildirdi. Yatırımcı ailelere şükranlarını iletti.

Bölgesel Gelişmeler ve Ekonomik Tedbirler

Bolat, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada savaşlar sürerken, ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir huzur ve istikrar adası olduğunu belirtti. Son 23 yılda AK Parti hükümetlerinin ve Cumhur İttifakı’nın Türkiye’yi salgın, savaş ve ekonomik durgunluk gibi zorlu dönemlerde dahi büyüttüğünü kaydetti.

Hürmüz Boğazı’nda yaşanan gerilimlerin dünya enerji fiyatlarını etkilediğini ifade eden Bolat, hükümetin bu gelişmelerin ülkeye olumsuz etkilerini önlemek için gerekli tedbirleri aldığını bildirdi. Türkiye’nin siyasi istikrar ve başarılı yönetimle güçlü bir konumda olduğunu vurguladı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Tarım ve Orman Bakanlığından Cuma Buluşmaları ile Üreticiye Destek
Tarım ve Orman Bakanlığından Cuma Buluşmaları ile Üreticiye Destek
Ticaret Bakanı Bolat ZUCHEX 2026 Fuarının Açılışını Yaptı
Ticaret Bakanı Bolat ZUCHEX 2026 Fuarının Açılışını Yaptı
İhracat Akademisi İstanbul Ticaret Üniversitesinde Başlıyor
İhracat Akademisi İstanbul Ticaret Üniversitesinde Başlıyor
Ticaret Bakanı Bolat ZUCHEX 2026 Fuarının Açılışını Gerçekleştirdi
Ticaret Bakanı Bolat ZUCHEX 2026 Fuarının Açılışını Gerçekleştirdi
29 AGROTEC Tarım ve Hayvancılık Fuarı Ankara Başkent Millet Bahçesinde Başladı
29 AGROTEC Tarım ve Hayvancılık Fuarı Ankara Başkent Millet Bahçesinde Başladı
Ticaret Bakanlığından DTÖ Panel Raporu Hakkındaki İddialara Yanıt
Ticaret Bakanlığından DTÖ Panel Raporu Hakkındaki İddialara Yanıt
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması