Son Dakika
--:--:--

Gram Altın Yeni Güne Düşüşle Başladı Orta Doğu Gerilimi Etkili Oldu

Gram altın yeni güne düşüşle başladı. Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimler ve doların güvenli liman talebi fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gram Altın Yeni Güne Düşüşle Başladı Orta Doğu Gerilimi Etkili Oldu

Gram altın, yeni güne düşüşle başlayarak saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 7.506 lira seviyesinde işlem görüyor. Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimlerin tırmanması ve doların güvenli liman olarak talep görmesi, altın fiyatları üzerinde baskı oluşturdu. Aynı dakikalarda çeyrek altın 12.510 liradan, Cumhuriyet altını 49.476 liradan ve ons altın 5.307 dolardan alıcı buluyor.

Jeopolitik Gelişmeler Piyasaları Etkiliyor

ABD ve İsrail’in İran’a karşı yürüttüğü hava saldırısının komşu ülkelere yayılması, doların güvenli liman olarak değer kazanmasına yol açtı. Orta Doğu’daki çatışmanın uzama ihtimali, küresel ticareti etkileyebileceği ve enflasyonist baskıları yeniden artırabileceği endişelerini yükseltti. Bu durum, küresel risk algısının artmasında etkili oluyor.

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada, İran’a yönelik saldırıların süresine değindi. Trump, “Dört ila beş hafta süreceğini tahmin etmiştik ama bundan daha uzun süre devam etme kapasitemiz var. Bunu yapacağız” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, bölgedeki gerilimin sürebileceği beklentisini güçlendirdi.

Enflasyon Verileri ve Ekonomik Beklentiler

Analistler, bugün yurt içinde açıklanacak enflasyon verilerini ve yurt dışında Avro Bölgesi’ndeki enflasyon gelişmelerini yakından izliyor. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, şubatta Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) aylık bazda yüzde 2,87 artacağını tahmin ediyor.

Ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, ocakta yüzde 30,65 olan yıllık enflasyonun şubatta yüzde 31,42’ye yükseleceği öngörülüyor. Bu veriler, piyasaların ekonomik gidişat hakkındaki beklentilerini şekillendirmede önemli bir rol oynayacak.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Hasat İzleme Sistemi ile Tarım Makineleri Dijital Takibe Alındı
Hasat İzleme Sistemi ile Tarım Makineleri Dijital Takibe Alındı
Serbest Bölgelerde Rekor İhracat Dönemi
Serbest Bölgelerde Rekor İhracat Dönemi
Avrupa Otomotiv Sektörü Türkiye İçin Made in EU Onayı Verdi
Avrupa Otomotiv Sektörü Türkiye İçin Made in EU Onayı Verdi
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Van Gölü Havzası Master Planını Açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Van Gölü Havzası Master Planını Açıkladı
2026 Yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı Tarihi Belli Oldu
2026 Yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı Tarihi Belli Oldu
TENMAK Üniversite Öğrencilerine Aylık 13750 TL Burs Verecek
TENMAK Üniversite Öğrencilerine Aylık 13750 TL Burs Verecek
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması