İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonda, Hakkari Yüksekova kırsalında jandarma ekipleri tam 860 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi. Skunk, metamfetamin ve eroinin ele geçirildiği bu büyük operasyonla zehir tacirlerine önemli bir darbe vuruldu.
Hakkari, bir kez daha uyuşturucu şebekelerine karşı verilen mücadelenin odak noktası oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya‘nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurulan dev operasyonda, Yüksekova kırsalında tam 860 kilogram uyuşturucu maddeye el konuldu. Jandarma ekiplerinin nefes kesen çalışması, zehir tacirlerinin planlarını suya düşürdü.
Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın titiz koordinasyonunda yürütülen operasyon, aylardır süren istihbari çalışmaların bir neticesiydi. Hakkari İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı İstihbarat ve Narkotik Şube müdürlükleri, adeta iğneyle kuyu kazar gibi, zehir şebekesinin izini sürdü. Bu özverili çabalar, “Uyuşturucu Madde İmal veya Ticareti” suçunun aydınlatılması ve sorumluların adalete teslim edilmesi hedefine kilitlenmişti.
Yüksekova kırsalında düzenlenen operasyonda, ekiplerin karşılaştığı manzara adeta dehşet vericiydi. Ele geçirilen uyuşturucuların türleri ve miktarları şöyle sıralandı:
Bu korkunç toplam, tam 860 kilogram ile uyuşturucu mücadelesinde kayda değer bir zaferi simgeliyor. Bu maddelerin sokaklara inmeden yakalanması, binlerce hayatın zehirlenmesinin önüne geçti.
Operasyonun ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin sadece Türkiye’nin iç meselesi olmadığını, aksine “küresel bir güvenlik” sorunu olduğunu güçlü bir şekilde vurguladı. Zehir tacirlerine karşı topyekun bir savaş başlattıklarının altını çizen Yerlikaya, bu mücadelenin sadece ülkemiz için değil, tüm insanlık adına verildiğini belirtti.
Bakan Yerlikaya’nın sözleri, mücadelenin ciddiyetini gözler önüne serdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla bir hedef koyduk: O hedef; ülkemizi uyuşturucuya karşı aşılmaz, erişilmez bir kale haline getirmektir.” Bu kararlı açıklama, Türkiye’nin uyuşturucuyla savaşta geri adım atmayacağının bir ilanı niteliğindeydi.
Hakkari’de gerçekleştirilen bu başarılı operasyon, uyuşturucu baronlarına karşı verilen amansız mücadelenin sadece bir parçası. Emniyet güçlerimiz, vatanımızın ve milletimizin huzuru için zehirle mücadeleye kararlılıkla devam edecek.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap