Son Dakika
--:--:--

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa 14. Leo mesajlarını Cihannüma Salonu’ndan verecek

Papa 14. Leo, Türkiye Ziyareti Hakkında Önemli Detaylar Papa 14. Leo’nun 27-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret heyecan yaratıyor. Türkiye’yi ziyaret edecek beşinci Papa olan Papa 14. Leo’nun programı oldukça dolu. İşte ziyaretin detayları: ### Anıtkabir Ziyareti Papa 14. Leo, Ankara’ya ayak bastığında ilk olarak Atatürk’ün kabri Anıtkabir’i ziyaret edecek. Bu ziyaret, Türkiye-Vatikan ilişkilerine…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa 14. Leo mesajlarını Cihannüma Salonu’ndan verecek

Papa 14. Leo, Türkiye Ziyareti Hakkında Önemli Detaylar

Papa 14. Leo’nun 27-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret heyecan yaratıyor. Türkiye’yi ziyaret edecek beşinci Papa olan Papa 14. Leo’nun programı oldukça dolu. İşte ziyaretin detayları:

### Anıtkabir Ziyareti
Papa 14. Leo, Ankara’ya ayak bastığında ilk olarak Atatürk’ün kabri Anıtkabir’i ziyaret edecek. Bu ziyaret, Türkiye-Vatikan ilişkilerine verilen önemi vurgulayacak.

### Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Resmi Tören
Ardından Papa 14. Leo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi bir törenle karşılanacak. İkilinin baş başa görüşmesinde, Türkiye-Vatikan ilişkileri ve bölgesel konular ele alınacak.

### Cihannüma Salonu’nda Basın Toplantısı
Erdoğan ve Papa 14. Leo, görüşmelerinin ardından dünyanın en büyük üçüncü kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ndeki özel Cihannüma Salonu’nda basın toplantısı düzenleyecekler. Bu toplantı, salonun tarihinde gerçekleştirilen ilk basın toplantısı olma niteliği taşıyor.

### Alak Suresi Ayetleriyle Donatılmış Salon
Cihannüma Salonu, dünya anlamına gelen “cihan” ve gösteren anlamına gelen “nüma” kelimelerinden oluşuyor. Salon, 134 farklı dilde 100’ün üzerinde ülkeye ait kitapları barındırıyor ve Alak suresinin Türkçe mealinin yer aldığı kubbesiyle dikkat çekiyor.

### Gazze’ye İlişkin Mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa 14. Leo’nun yapacağı ortak basın toplantısında, Gazze’deki duruma dikkat çekilmesi ve İsrail’in saldırılarına son verilmesi çağrısı yapılması bekleniyor. Erdoğan, Papa 14. Leo’ya Papalık makamına seçilmesi dolayısıyla gönderdiği mektupta, Türkiye-Vatikan ilişkilerinin önemine vurgu yapmış ve insani trajedilerin sonlandırılması için iş birliği temennisinde bulunmuştu.

Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti, hem diplomatik hem de insani açıdan önem taşıyor. Bu ziyaret, Türkiye ile Vatikan arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve küresel konularda iş birliğinin artmasına katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Siirt Havalimanı Yenilenen Yüzüyle Yeniden Uçuşlara Açıldı
Siirt Havalimanı Yenilenen Yüzüyle Yeniden Uçuşlara Açıldı
İletişim Başkanlığından Okullarda Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Hamlesi
İletişim Başkanlığından Okullarda Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Hamlesi
18 İlde Nitelikli Dolandırıcılık Operasyonu 281 Gözaltı
18 İlde Nitelikli Dolandırıcılık Operasyonu 281 Gözaltı
Bakan Kurum Trabzon’da 17 Ülke Basınıyla COP31 Vizyonunu Paylaştı
Bakan Kurum Trabzon’da 17 Ülke Basınıyla COP31 Vizyonunu Paylaştı
Dekoratif Hava Nemlendirici Rehberi | Kışın Ev Havası ve Dekor
Dekoratif Hava Nemlendirici Rehberi | Kışın Ev Havası ve Dekor
İletişim Başkanı Duran 111 Dönem Kaymakam Adayları ile Buluştu
İletişim Başkanı Duran 111 Dönem Kaymakam Adayları ile Buluştu
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması