Son Dakika
--:--:--

Filistinli esirler Türk televizyonlarında ilk kez TRT Haber’e konuştu

İsrail, Gazze Ateşkes Anlaşması Kapsamında 83 Filistinli Esiri Serbest Bıraktı İsrail güçleri, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının ilk aşaması çerçevesinde 83 Filistinli esiri serbest bıraktı. Bu esirler arasında müebbet hapis cezası alanların da bulunduğu belirtildi. Gazze’de serbest bırakılan Filistinli esirler aileleriyle kavuşma anlarını yaşıyor. TRT Haber, Batı Şeria’da gerçekleşen bu duygusal buluşma anlarına tanıklık ediyor. Esirler, yaşadıkları…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Filistinli esirler Türk televizyonlarında ilk kez TRT Haber’e konuştu

İsrail, Gazze Ateşkes Anlaşması Kapsamında 83 Filistinli Esiri Serbest Bıraktı

İsrail güçleri, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının ilk aşaması çerçevesinde 83 Filistinli esiri serbest bıraktı. Bu esirler arasında müebbet hapis cezası alanların da bulunduğu belirtildi. Gazze’de serbest bırakılan Filistinli esirler aileleriyle kavuşma anlarını yaşıyor.

TRT Haber, Batı Şeria’da gerçekleşen bu duygusal buluşma anlarına tanıklık ediyor. Esirler, yaşadıkları duyguları ilk kez Türk televizyonlarından biri olan TRT Haber’e anlattılar. Bir esir, “Yasa dışı yargılama sonucu İsrail tarafından 10 senelik hapis cezasına mahkum edildim. Kurtulduğum için mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Hamas ise Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında 20 İsrailli esiri Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) heyetlerine teslim ederek tüm sağ İsrailli esirleri serbest bırakmıştı. Filistin Esirler Medya Ofisi de, İsrail’in Gazze’den alıkoyduğu 1718 kişinin yanı sıra 250 Filistinli esiri serbest bırakacağını duyurmuştu.

Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşması, ABD Başkanı Donald Trump’ın 9 Ekim’de, Mısır’da devam eden müzakerelerde İsrail ve Hamas’ın anlaşmanın ilk aşamasını onayladığını açıklamasıyla gündeme gelmişti. Müzakereler sonucunda İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim’de anlaşmanın yürürlüğe girdiği duyurulmuştu.

Anlaşma gereği, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 67 bin 682 olarak açıklanmış, 170 bin 33 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonun azalması açısından önem arz etmekte.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesine Katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesine Katıldı
Emine Erdoğan Türkiye Millî Botanik Bahçesi ve Biyoçeşitlilik Müzesini İnceledi
Emine Erdoğan Türkiye Millî Botanik Bahçesi ve Biyoçeşitlilik Müzesini İnceledi
Türk Telekom COP31 Zirvesinin Teknoloji Partneri Oldu
Türk Telekom COP31 Zirvesinin Teknoloji Partneri Oldu
İstanbul’da Ofis Kurulumunda Sahaya Özgü Zorluklar
İstanbul’da Ofis Kurulumunda Sahaya Özgü Zorluklar
ODTÜ Bahar Şenlikleri Sırasında Yaşanan Olaylara 6 Gözaltı
ODTÜ Bahar Şenlikleri Sırasında Yaşanan Olaylara 6 Gözaltı
Alacabel Tüneli Konya Antalya Yolculuğunu 20 Dakika Kısaltacak
Alacabel Tüneli Konya Antalya Yolculuğunu 20 Dakika Kısaltacak
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması